PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc destrossa un altre gegant

Els tricolor s’imposen al Baskònia amb autoritat i fiquen el dit a la llaga dels visitants

Per Miquel López-Egea

Diagne trenca la cistella.
Diagne trenca la cistella. | ACB Photo - Albert Martín

Davant els grans rivals, el MoraBanc creix i mostra un nivell molt alt, de manera que és capaç de fer front a rivals d’Eurolliga i de mirar-los als ulls, de tu a tu, sense dubtar per matar-los. La fama de mata-gegants la té ben guanyada. Avui, els tricolor s’han imposat al Baskònia per 97 a 82 després d’una exhibició al Poliesportiu, amb encert absolut. Apallissant i posant el dit a la llaga del Baskònia que ha sumat una segona derrota consecutiva terrible. Però els andorrans han fet un pas important a la Lliga Endesa i cap a la zona de la Copa del Rei, després d’arreglar els problemes en el rebot que van patir contra l’Obradoiro. La mala notícia de la jornada ha estat que Tyson Pérez s’ha tornat a fer mal al turmell que tenia tocat. Bandja Sy, per la seva part, també ha hagut de deixar de jugar per problemes físics a la segona part. 

El MoraBanc ha començat el partit amb força i encert, fent una sòlida defensa. Els andorrans, gràcies a uns primers punts de Bandja Sy, han començat el duel per davant i han seguit durant el primer quart amb avantatge al marcador, evitant que el conjunt vitorià pogués fer mal. El ritme ha estat dur però els triples han entrat i tot i que després d’un de Dejan Todorovic, Toko Shengelia ha respost amb comoditat, als andorrans no han abaixat la guàrdia i han aconseguit augmentar l’avantatge fins als 10 punts, fent una gran feina en el rebot. Ha estat Walker qui en els darrers segons ha posat aquesta diferència, després d’exhibir-se.

En el segon quart, els andorrans han començat mostrant la mateixa bona cara però el Baskònia havia d’espavilar. I ho ha fet. Perquè ha estat capaç de remuntar. I les errades han arribat en defensa, de manera que els del Principat ha vist com el conjunt vitorià s’ha apropat. Ha estat Matt Janning l’autor dos triples criminals que han preocupat als d’Ibon Navarro.

Petit ensurt

A falta de poc més de quatre minuts pel descans, el resultat era de 29 a 27. S’havia de remar. I així ho han fet  perquè els andorrans s’han posat les piles i s’han concentrat per recuperar les distàncies. Diagne, Jelínek i un màgic Walker han aconseguit posar una diferència de 42 a 31 al descans, després que els rivals es veiessin superats i no aconseguissin tenir encert des dels tres punts, una de les seves armes habituals. Els andorrans han provocat moltes pèrdues i s’han aprofitat de les errades.

A la represa, han seguit ampliant distàncies en els primers minuts, tornant a exhibir-se des dels tres punts. De fet, Jelínek ha posat el màxim avantatge i els andorrans han marxat 15 punts per davant, posant el 52 a 37 en el marcador. La confiança era màxima. No hi havia errors. Tot estava sortint bé: festival al Poliesportiu. A més, al Baskònia no li han sortit les coses. No ha aconseguit res del que s’ha proposat. D’aquesta manera, al final del tercer quart, el resultat ha estat de 66 a 52, després de respondre tots els cops.

En el darrer quart, tot semblava sentenciat i els andorrans han seguit fent la seva feina. Tot i això, els visitants han intentat reduir les distàncies i maquillar el resultat. Però l’avantatge era consistent i per tant, tot i alguna petita errada, hi havia marge perquè tot i que el Baskònia ho ha intentat, els andorrans ho han impedit. I de totes les maneres possibles. Perquè han seguit anotant a voluntat. Finalment el resultat ha estat de 97 a 82.  

Velimir Perasovic: “Han estat millors”

El tècnic del Baskònia, Velimir Perasavoic ha explicat que “ens ha faltat energia”. “Ens han provocat moltes pèrdues i el tir lliure ha estat decisiu”, aclaria i recordava que “hem jugat a ratxes i quan ens apropàvem hi havia algun error o algun triple”. “No hem tingut continuïtat”, sentenciava i reiterava que "queda molt per pensar que estem fora de la Copa del Rei i que està molt difícil".

Ibon Navarro: “Estic content amb el caràcter”

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, ha comentat que “estic molt content perquè ens hem sobreposat a molts problemes, a més de jugar contra un gran equip”. “Ens hem reposat, estic content amb el caràcter i hem fet bona defensa, hem controlat el rebot ofensiu i el joc a camp obert del Baskònia”, assegurava però remarcava que “hem tingut alguns errors”. “No hi ha rivals de la part alta o baixa. Aquí tothom pot guanyar a tothom, tots els partits seran molt difícil per a tothom. Estem a la lliga més competitiva dels darrers anys. Estem allí, com molts equips, a on volíem estar. Hem de fer les coses que estem fent bé”, sentenciava i recordava que “l’equip que volia no és el que tinc perquè hem de veure que passa amb Bandja i Tyson”. “Són dos jugadors a la mateixa posició i pot ser un problema. Com avui ens hem recuperat, veurem si ho podrem fer les pròximes setmanes”, concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT