PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Poblet i les llums arriben a la capital

Andorra la Vella inaugura l’època nadalenca amb espectacles al carrer i llums artificials

Per Laura Cugat Ruiz

Una de les ballarines de l’espectacle itinerant 'Gueule d’ours', que es va celebrar ahir a l’avinguda Meritxell.
Una de les ballarines de l’espectacle itinerant 'Gueule d’ours', que es va celebrar ahir a l’avinguda Meritxell. | Maricel Blanch

Andorra la Vella va inaugurar ahir l’inici de l’època nadalenca amb l’encesa de llums que decoren els diferents carrers de la parròquia i la presentació del Poblet de Nadal, un dels principals atractius del Principat d’aquesta època. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va confessar ahir que «el Poblet de Nadal s’ha convertit en un referent que crea il·lusió, animació, activitat i és un referent dels mercats de Nadal del sud d’Europa, que és el que preteníem quan vam iniciar aquest Poblet fa 4 anys».

Amb tots els llums ja instal·lats, ahir van anar encenent de forma progressiva. Un dels atractius més rellevants del dia va ser l’espectacle itinerant Gueule d’ours, compost de quatre óssos polars il·luminats de mida gegantina que com unes titelles anaven dansant al ritme de la música, acompanyats de quatre ballarines i un ballarí molt alt per portar xanques als peus. A mesura que l’espectacle anava baixant per l’avinguda Meritxell fins a l’avinguda Príncep Benlloch, els llums d’una de les grans artèries del país anaven cobrant vida. A un quart de nou del vespre, les autoritats van prémer el polsador que va encendre el cel del Mercat de Nadal a la plaça del Poble i després el Cor Nacional dels Petits Cantors van entonar unes nadales.  Per acabar d’arrodonir el vespre, a dos quarts de nou va tenir lloc el castell de focs d’artifici, tot un símbol. 

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va recalcar ahir que «sembla que faci molts anys que comptem amb el Poblet de Nadal perquè està molt consolidat i ha complert els dos objectius que tenia: provocar il·lusió i oferir activitats pels ciutadans del país i també ser un referent turístic». Pel que fa als plats forts d’enguany, la mateixa considera que tot és important però destaca la novetat del Tast al Mercat, un esdeveniment en el qual xefs de renom del país oferiran tasts als visitants que vagin al Mercat de Nadal els dissabtes. Tot i això, Marsol també remarca que «els espectacles de carrer també són un plat molt fort, ja que és una pràctica que no es fa a gaires indrets i a aquí ja s’ha consolidat». 

El Poblet de Nadal coincideix amb les eleccions, fet que serà «una anècdota» segons Marsol

En total, uns 300.000 euros de pressupost, una xifra que, segons Marsol, és aproximadament la mateixa que en les tres darreres edicions. El Poblet de Nadal coincideix enguany amb la campanya i les eleccions comunals del proper 15 desembre, un fet que per Marsol «és una anècdota més del Poblet, però el dia a dia de la parròquia ha de continuar i continuarà, només faltaria». 

 

Primeres impressions

L’avinguda Meritxell ahir a la tarda ja va ser testimoni de l’arribada del cap de setmana. L’Antoni, acompanyat del seu fill, explicava ahir que tenien pensat anar a veure els focs artificials del vespre i el tobogan de l’antiga caserna de Bombers, una de les atraccions preferides del petit. Referint-se al Poblet, va confessar que «és una oferta molt atractiva per la gent de fora però també per la gent d’aquí».

L’Eva i la Clara, dues amigues gironines que amb les seves parelles han vingut a passar un parell de dies al país, van explicar que van assistir a una cantada de nadales i tenien pensat anar a visitar el Poblet per primera vegada. La Montse, de Santa Magdalena de Polpís, ha vingut en grup a passar tres dies. Ahir a la tarda només havia pogut anar de compres però assegurava que el Poblet seria una de les properes parades. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT