PUBLICITAT

Andorra la Vella

Camp acusa el Govern de fer electoralisme amb les tarifes de la llum i el telèfon

El Govern encarrega un estudi per reduir les tarifes a famílies amb dificultats per al juny del 2020

Per El Periòdic

Maria Martisella i Pere López, ahir al Consell General.
Maria Martisella i Pere López, ahir al Consell General. | MARICEL BLANCH

El Consell General va aprovar ahir una proposta de transacció sorgida de la moció del PS i l’esmena dels grups parlamentaris que donen suport a l’Executiu per tal que el Govern encarregui al Ministeri d’Afers Socials, en col·laboració amb FEDA i Andorra Telecom, un estudi «de com les persones amb dificultats econòmiques poden beneficiar-se de tarifes o paquets que s’ajustin a les seves necessitats sense que això suposi una càrrega administrativa». La literalitat d’aquesta cita és el resultat del pacte que van assolir el president del grup parlamentari del PS, Pere López, i la consellera general de DA, Maria Martisella, després de negociar la terminologia del text durant una pausa a l’hemicicle.

Així doncs, la proposta de transacció va ser aprovada per unanimitat i es va fixar el juny del 2020 com a termini màxim de lliurament de l’estudi. Malgrat l’esforç per remarcar els matisos ideològics de cada formació durant l’exposició de motius, la ràpida entesa va ser possible degut a que les converses ja estaven molt avançades prèviament a l’inici de la sessió. Aquesta circumstància va provocar un debat més assossegat de l’habitual en el qual es va incidir més en aspectes de forma que de fons. D’aquesta manera, una de les demandes del PS va radicar en què la participació dels grups parlamentaris fos «el més activa possible» durant el procés d’elaboració de l’estudi. En relació a aquesta qüestió, el cap de Govern es va mostrar obert a que l’estat d’avançament del treball «es vagi compartint», ja sigui amb els presidents dels Consells d’Administració d’ambdues parapúbliques o amb el mateix ministre d’Afers Socials, Victor Filloy.

No obstant això, un dels consellers més crítics amb el replantejament de posicions del Govern –en la darrera sessió de Consell General el ministre de Finances, Eric Jover, va declinar accedir a una revisió de tarifes– va ser el dirigent de terceravia, Joan Carles Camp, qui va acusar als partits que donen suport a l’Executiu de perseguir objectius electoralistes. «Això no ho han fet gratuïtament, sinó que ho han fet perquè estan a les portes d’unes eleccions. El subconscient els ha traït», va sostenir Camp, partidari de l’estudi. Per la seva banda, Martisella va insistir en que «no és una mesura electoralista» atès que «des de la majoria ho hem debatut», raó per la qual van concloure que «només les persones amb dificultats econòmiques que ho necessiten» podran beneficiar-se d’un més que probable reajustament de tarifes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT