PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS demana expedientar a Alberca per «abusar de la posició de poder»

Espot surt en defensa del Ministeri Fiscal i garanteix la independència judicial

Per Adrià Esteban

Els consellers del PS, Jordi Font, Judith Salazar i Pere López.
Els consellers del PS, Jordi Font, Judith Salazar i Pere López. | MARICEL BLANCH

Com era de preveure, l’entrada a tràmit del Projecte de llei de modificació de la llei de prevenció i lluita contra el blanqueig de diners o valors i finançament del terrorisme va quedar ahir en un segon pla durant la sessió ordinària del Consell General després de ser aprovada per l’assentiment de la Cambra. El debat parlamentari es va focalitzar en les polèmiques esmenes vinculades amb el fiscal general, Alfons Alberca, que els grups parlamentaris que donen suport al Govern van retirar a última hora en la comissió legislativa de Finances i Pressupost.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari del PS, Pere López, va demanar al Govern que «avaluï la possibilitat d’incoar un procés disciplinari al Ministeri Fiscal per aclarir els fets ocorreguts», que al parer del cap de l’oposició són «antidemocràtics» i «afecten tant a la separació de poders com a la independència judicial», raó per la qual va considerar que «no poden quedar impunes». Així doncs, López va argumentar que «les esmenes perseguien burlar una sentència del TC» a través d’una modificació de llei «que no era la que estava a tràmit parlamentari». Per aquest motiu, el dirigent socialdemòcrata va denunciar «l’abús de la posició de poder» d’Alberca «per obtenir un benefici per la seva tasca». A més, el líder de terceravia, Josep Pintat, va expressar la seva «preocupació» per «l’oficiosa reunió» de DA, L’A i CC amb el Ministeri Fiscal i va agrair la retirada d’esmenes.

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, va acusar a López de «faltar a la veritat» i va sostenir que la tramitació d’un expedient disciplinari correspon al Consell Superior de la Justícia, com «una mostra més que la independència judicial està garantida». Així mateix, Espot va esbroncar al parlamentari del PS per «confondre la separació de poders amb la manca de diàleg». «Tantes vegades com calgui consultarem a les institucions afectades», va cloure. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT