PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els comuns de DA abaixen 88 milions d’euros de deute

La gestió responsable és una de les premisses clau de cara als comicis

Per Laura Cugat Ruiz

Representants de les llistes de DA de les properes eleccions comunals, ahir.
Representants de les llistes de DA de les properes eleccions comunals, ahir. | DA

La gestió responsable en termes de finançament i endeutament és un dels punts clau dels Demòcrates de cara a les eleccions comunals. En aquest sentit, el partit va informar ahir que els comuns governats per DA han permès una reducció global de 88 milions d’euros de deute. 

Representants de les cinc candidatures de DA a les eleccions comunals (Canillo, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes) van exposar la rebaixa de deute que han aconseguit en els darrers anys. A tall d’exemple, Marc Casal, el segon de Junts Fem Canillo, va explicar que el 2012 el comú estava «en una situació crítica» amb un endeutament de 18 milions d’euros. «Avui, després de 8 anys d’intensa feina, podem dir que no tenim endeutament», va dir Casal.

Pel que fa a Ordino, el 2007 l’endeutament que hi havia era de 26 milions d’euros i ara aquest es troba a la meitat. La candidata de DA a la capital, Conxita Marsol, va ressaltar que s’han reduït 11,5 milions d’euros de deute. En general, les estratègies comunes per lluitar contra l’endeutament des de DA han estat: reduir les despeses i augmentar els ingressos propis sense augmentar la pressió fiscal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT