PUBLICITAT

Marsol i Carmona s’acusen mútuament de fer electoralisme

Carmona i Marsol s’acusen de fer electoralisme entre retrets

Per El Periòdic

33 La cònsol major Conxita Marsol durant la sessió.
33 La cònsol major Conxita Marsol durant la sessió. | ANA / M. F.

La cònsol major del Comú d’Andorra, Conxita Marsol, i la consellera del PS, Dolors Carmona, van protagonitzar ahir un enfrontament obert i mediàtic amb la reconstrucció dels Serradells de fons, on es van aprovar per 9 vots a favor (Cd’I + Liberals i dues abstencions (PS+I) les despeses plurianuals i la convocatòria del concurs per reconstruir Els Serradells. Les dues candidates als comicis del 15 de desembre van aprofitar la proximitat de la campanya electoral amb les elecciones comunals a tocar per intercanviar una sèrie de retrets sobre el procediment dut a terme fins al moment.

En aquest sentit, Dolors Carmona va obrir el debat al acusar a la majoria del Comú d’Andorra la Vella de «fer electoralisme amb un tema tan important. No ens poden dir que la corporació no tenia la informació del peritatge fins el 8 de novembre després d’un any del sinistre. No s’ha informat del procediment».
Tot seguit, va ser el torn de Marsol, on la cònsol major va declarar que «la mateixa informació que han tingut vostès és la que hem tingut nosaltres. El peritatge és llarg i va arribar el 8 de novembre i les propostes de la companyia per la construcció, el 15 de novembre. 

A més, la màxima responsable del Comú va detallar que «la meva prioritat és Els Serradells, no els Jocs dels Petits Estats. En tot cas, nosaltres facilitem el camí a la pròxima corporació, ja que nosaltres no adjudiquem l’obra però sí treiem el concurs i per tant, qui arribi podrà decidir si vol continuar l’adjudació o no fer-ho». 
En total, es calcula que el cost de les refomes es se situï al voltant dels 6,8 milions, ja que les despeses plurianuals de 4,5 millons i 2,3 millions d’euros es produiran al 2020 i al 2021 respectivament. 

En aquesta línea, Marsol va destacar que «encara estem negociant amb les companyies asseguradores i amb Progec i sóc optimista de cara a que es produexi un acord en poc temps». Carmona va justificar el seu vot  ja que opina que «ens abstenim perquè recolzem la reconstrucció, però no el procediment; ha faltat transparència». En resposta, Marsol va comentar que «Carmona sí que ha utilitzat Els Serradells per fer electoralisme, les persones parlen sense coneixement de causa. La poca presa de decisions es correspon amb la seva política».

També es durà a terme la modernització d’unes instal·lacions que compten amb quasi tres dècades de vida. Per tant, es preveuen canvis tant en els elements d’aïllament de la façana com de la coberta. Així doncs, s’implementaran materials de base mineral més ignífugs com la llana de roca en detriment del poliestirè i s’ampliarà la dimensió de les finestres per oferir més llum natural, s’enrajolarà part de la piscina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT