PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Subvencions per cal Gastó i els murs de pedra seca

La casa del Tarter és una de les més antigues del país

Per El Periòdic

Edifici del conjunt pairal de cal Gastó, situat al Tarter.
Edifici del conjunt pairal de cal Gastó, situat al Tarter. | SFGA

El Govern va aprovar les subvencions destinades a la conservació del patrimoni cultural del 2019, destinades a implantar mesures per a la restauració i manteniment del patrimoni cultural nacional. Són dos els projecte aprovats, un per a la rehabilitació de cal Gastó, i l’altre en la recuperació dels murs de pedra seca

L’ajuda econòmica més elevada és per a la rehabilitació i reforma amb canvi d’ús de cal Gastó al Tarter, una de les cases més antigues del país, apareixent citada en documentació del segle XIV, època de la qual pertany la part més antiga de l’edifici. S’adjudica un import de 35.063,45 euros, que es destina a la tercera fase dels treballs a la societat Coll d’Ares, que marquen la finalització de rehabilitació de la casa i el seu entorn. Aquest conjunt pairal canillenc el conformen una casa i dos annexos agroramaders. L’habitatge, pel seu grau d’autenticitat, està inclòs a l’Inventari general del Patrimoni Cultural d’Andorra, com a Bé Inventariat. L’ajuda atorgada és el 50% de les partides d’aquest projecte considerades subvencionables.

L’altra ajuda és de 6.275 euros per a la recuperació de la paret de tanca de pedra seca a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, sol·licitat per Ramon Reguant. El projecte consta de la reparació de l’estructura en les seves parts malmeses, emprant la tècnica de la pedra seca. Està previst que els terrenys puguin acollir cultius biològics. La subvenció atorgada correspon al 50% del cost total.

PUBLICITAT
PUBLICITAT