PUBLICITAT

Andorra la Vella

Detectat un brot de sarna que afecta quatre joves

Els contagiats estan vinculats a una entitat esportiva del país

Per Laura Cugat Ruiz

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir. | SFGA/CEsteve

El ministeri de Salut va informar ahir d’un nou brot d’escabiosi (sarna) que ha afectat  quatre joves, dos menors i dos majors d’edat, vinculats tots ells a una entitat esportiva del Principat. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va detallar ahir que els afectats estan en tractament i també s’han emprès treballs de prevenció per a les persones del seu entorn. 

El ministre de Salut va explicar el recent cas ahir en el marc de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. El mateix va puntualitzar que «la sarna és una malaltia produïda per un àcar que afecta la pell, és molt contagiosa a través del contacte directe i quan un la rep, poden passar mesos fins que apareixen els seus efectes». Salut té constància que el brot va començar aquest juliol, malgrat que no s’ha tingut coneixement fins més tard. Malgrat que l’origen hagi estat en un centre esportiu, Benazet recalca que «això no vol dir que els vestidors del centre no compleixin amb les condicions sanitàries adequades». El ministre va descartar un vincle amb el brot que es va detectar a la Comella. 

Característiques de la sarna

Benazet va subratllar que es tracta d’una «malaltia que en circumstàncies normals no presenta gravetat, però que podria provocar problemes seriosos a persones que tenen més fragilitat». Pel que fa a la seva reaparició, va apuntar que «la globalització té a veure amb el fet que malalties que a Europa estaven erradicades, ara tornin».

PUBLICITAT
PUBLICITAT