PUBLICITAT

Andorra la Vella

Jover defensa l’ambaixador a Berlín de les crítiques de la minoria

PS i terceravia denunciaven que els va comparar amb estalinistes i nazis

Per Laura Cugat Ruiz

Jaume Serra, al mig de la fotografia, en una reunió de DA
Jaume Serra, al mig de la fotografia, en una reunió de DA | DA

El ministre Portaveu, Eric Jover, va defensar ahir durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres les paraules de l’ambaixador a Alemanya, Jaume Serra, en un article publicat al Diari d’Andorra. El PS i terceravia van posar en qüestió el text de Serra on criticava les dues formacions per establir un presumpte pacte polític en parròquies com Escaldes i Sant Julià de cara a les properes eleccions comunals. Els dos partits denuncien la comparació que va establir l’ambaixador entre aquest acord estratègic i el pacte signat entre els soviètics i els alemanys nazis el 1939. 

Jover va defensar ahir que «l’article d’opinió deixa clar que en cap cas es fa una comparació del Govern amb el nazisme o l’estalinisme, sinó amb un acord que hi va haver on es va unir gent d’extrems diferents amb una finalitat conjunta». El mateix va continuar explicant que «Serra aprofita aquest element per fer una anàlisi del nostre sistema polític comparant-lo amb altres sistemes i es pregunta si alguna de les candidatures d’aquests comicis comunals podria respondre a una estratègia conjunta per part de partits molt diferents». Per acabar, el ministre Portaveu va tornar a ressaltar que «l’article en cap cas porta a comparar les forces polítiques de l’oposició amb forces autoritàries del passat».

Eric Jover, ministre Portaveu: «L’article en cap cas porta a comparar les forces polítiques de l’oposició amb forces autoritàries del passat»

El conseller general del PS, Joaquim Miró, ha enviat una pregunta que el Govern haurà de respondre en la sessió de control del 5 de desembre. Miró afirma que la comparació «amb els règims més totalitaris i sanguinaris de la història i fer-ho (ridículament) en l’àmbit de les eleccions comunals és insultar no tan sols a certs partits polítics sinó a la ciutadania andorrana». Miró també pregunta si l’Executiu té previst mantenir Serra com a ambaixador i si efectuarà una disculpa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT