PUBLICITAT

Encamp dona un any per adaptar els rètols comercials

Encamp dona un any per adaptar els rètols comercials

Per El Periòdic

Els carrers de Pas de la Casa.
Els carrers de Pas de la Casa. | MARICEL BLANCH

El nou reglament del Comú d’Encamp referent a l’ordinació de rètols, tendals i vinils indicadors i publicitaris de comerços i empreses regula les condicions i els requisits a l’hora d’instal·lar-los, així com la seva adaptació. El comú va publicar ahir un nou text amb la intenció d’articular i homogeneïtzar la senyalització dels establiments  comercials, que tindrà una major afectació a la localitat del Pas de la Casa. La normativa  forma part del Pla director de desenvolupament econòmic de la parròquia i dona fins a l’1 de gener del 2021 per adaptar-se.
L’article també estableix un règim sancionador que imposarà multes de 300 euros per cada element en cas d’instal·lar-los sense l’autorització del comú. A més, la manca de manteniment dels objectes anteriorment citats significarà la sanció de 120 euros, que s’anirà incrementant en 60 euros més per cada mes de retard fins a la correcta regularització del mateix.
Per tant, l’ordinació marca quin contingut poden tenir aquests elements, així com el procediment administratiu per demanar l’autorització. Mes enllà, la norma inclou un apartat especial pels edificis catalogats, històrics i tradicionals com Les Bons, La Mosquera, El Tremat, El Poblet d’Encamp i Vila. 
En aquest sentit, el text detalla que «que l’element no ha de desfigurar ni desmerèixer l’entorn urbà de la façana de l’edifici» i estableix que «el rètol de l’establiment ha de ser de material noble, com la pedra, el ferro forjat, la fusta, el coure o el vidre».
Per últim, el document aclara que «al nucli urbà d’Encamp no s’admeten efectes lumínics com parpelleigs, canvis de color i projeccions animades, llevat de les farmàcies i dels centres de salut».

PUBLICITAT
PUBLICITAT