PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS pregunta sobre la situació de l’Arxiu Nacional

No hi ha cap partida als pressupostos per trobar una nova ubicació

Per El Periòdic

Discs inventariats a l’Arxiu Nacional d’Andorra.
Discs inventariats a l’Arxiu Nacional d’Andorra. | Tony Lara

El nou Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) és un projecte que es troba a l’agenda des de fa anys. Però no acaba d’arrencar. En els pressupostos del Govern de l’any vinent no hi ha cap partida definida en aquest sentit, així com d’altres equipaments culturals i per aquest motiu el conseller general del grup parlamentari Socialdemòcrata, Carles Sànchez, pregunta a l’Executiu sobre la política que segueix en aquest àmbit i quin és el plantejament per tirar endavant les iniciatives plantejades.

Formula les preguntes en relació amb els equipaments culturals del país, subratllant la situació actual de l’ANA, organisme al qual se li busca una nova ubicació. Després de comprovar que en els pròxims pressupostos no hi ha cap partida en aquest sentit, Sànchez qüestiona perquè no es busca un nou espai per a l’arxiu, ja que la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va dir públicament que s’estava realitzant una recerca en edificis existents. Aquesta cerca no queda reflectida en els apartats pertinents dels pressupostos i demana perquè no hi ha una partida específica i definida com a projecte estratègic relatiu a la recerca i/o adequació d’un nou espai per a les instal·lacions de l’ANA i també per a l’Arxiu Intermedi del Govern.

El conseller socialdemòcrata demana obtenir una resposta sobre quines mesures des del ministeri s’estan duent a terme en aquest sentit. La pregunta s’haurà de respondre de manera oral al Consell General.

PUBLICITAT
PUBLICITAT