PUBLICITAT

Terceravia i el PS qüestionen Jaume Serra

Diuen que l’ambaixador a Alemanya els va comparar amb estalinistes i nazis

Per El Periòdic

Jaume Serra, al mig de la fotografia, en una reunió de DA.
Jaume Serra, al mig de la fotografia, en una reunió de DA. | DA.

El PS i i Terceravia van posar en qüestió l’ambaixador a Alemanya, Jaume Serra, en què criticava a les dues formacions per teixir un presumpte pacte estratègic a l’hora de presentar llistes en determinades parròquies, com ara Escaldes i Sant Julià, per fer treure vots als Demòcrates i així tenir opcions d’imposar-se en les pròximes eleccions comunals. Les dues formacions denuncien que en l’article publicat al Diari d’Andorra, Serra va comparar el pacte d’ambós partits amb el signat per soviètics i els alemanys nazis el 1939.

El conseller general del PS, Joaquim miró, ha enviat una pregunta que el Govern haurà de respondre en la sessió de control del 5 de desembre. Miró afirma que el pacte és «inexistent» i que l’article denota «una inaudita manca de contenció de l’autor del mencionat escrit».  A més, el conseller general afirma que la comparació «amb els règims més totalitàris i sanguinaris de la història i fer-ho (ridículament) en l’àmbit de les pròximes eleccions comunals  és insultar no tan sols a certs partits polítics, sinó a tota la ciutadania andorrana». Miró pregunta al Govern si té previst mantenir Serra com a ambaixador i si tenen previst efectuar una disculpa. A més, afirma a a Alemanya, aquestes afirmacions «són delicte».

A les crítiques del PS també s’hi va sumar terceravia, a través del seu president de grup parlamentari , Josep Pintat, que en declaracions a RTVA va afirmar que «una persona amb el seu càrrec fa un trist favor al país i el Ministeri d’Exteriors hauria d’actuar. En aquest sentit, Pintat creu que aquestes afirmacions representen una incompabilitat amb l’exercici d’un càrrec públic com el citat i Serra «hauria de ser de potes al carrer».

Sostenibilitat de les pensions

En l’entrevista a la Ràdio Nacional, Pintat va insistir que és necessari «garantir la sostenibilitat del sistema de pensions» ja que és «el gran repte que té el país en aquests moments». D’aquesta manera, Pintat va dir que el Govern i les administracions han d’estar preparades i donar exemple abans d’abordar aquesta qüestió ja que «s’acabarà tocant la butxaca de la gent».

PUBLICITAT
PUBLICITAT