PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les obres de la Borda Nova començaran a principis de 2020

L’auge d’obra nova reflexa la reactivació del sector constructor

Per Elisabet Cortiles

L’equip de The White Angel durant la presentació ahir dels futurs habitatges
L’equip de The White Angel durant la presentació ahir dels futurs habitatges | MARICEL BLANCH

OD Group, el hòlding espanyol responsable del projecte The White Angel que es construirà a la Borda Nova, va anunciar ahir que  començaran les obres del complex residencial durant el primer quatrimestre de l’any vinent i preveuen que tindran una duració de dos anys i mig. El seu CEO, Marc Rahola Matutes, va detallar que «fa pocs dies vam rebre la llicència d’obres i tot just ara comencem a mostrar el projecte als possibles compradors». Precisament la majoria d’interessats fins ara són andorrans, el que fa preveure als promotors que un 55% dels habitatges estaran destinats a primera residència. «L’altre 40% esperem que se’l reparteixin entre francesos i espanyols, i el mercat internacional» puntualitzava Rahola.

«EL MOMENT IDONI» / El hòlding espanyol creu que «el país està fent una reconversió important de les seves prioritats, posant al capdavant la seguretat i l’educació dels seus ciutadans» i està convençut que és «el moment idoni» per construir a Andorra. Rahola afegia que el desenvolupament del país durant els pròxims anys serà dels més destacats d’Europa. 
L’auge d’obra nova els darrers mesos reflexa una reactivació en el sector de la construcció, «després d’estar deu anys sense oferir als andorrans cap complex residencial nou d’aquestes característiques», matisava el CEO de OD Group. El cost del terreny de la Borda Nova va ser de 25 milions d’euros i els promotors calculen que el total del projecte podria ascendir als 100 milions. Pel que fa al preu dels habitatges, un total de 160 de dos a cinc habitacions, oscil·larà entre els 4.600 euros el metre quadrat, fins als 6.000 euros el metre quadrat.
 
PRIMERA RESIDÈNCIA / Una altra de les característiques que es va posar sobre la taula durnt la presentació del projecte, va ser l’aposta per esdevenir un complex residencial avantguardista en eficiència energètica. Es preveu que els habitatges, a més d’un sistema domotitzat sense cables, disposin de mecanisme per minimitzar el consum d’electricitat i calefacció. A més, la promotora treballa per establir convenis al país per ajudar a reduir al màxim l’impacte ambiental. 


Aquesta serà la primera construcció d’OD Group fora d’Espanya. Al 2012 va engegar el primer complex The White Angel a Eivissa, i un any més tard ho va fer a Baqueira; davant l’èxit de vendes dels dos centres residencials, Rahola confessava que van escollir el Principat per seguir amb la seva experiència en muntanya, però amb la voluntat de dirigir-se a un públic «resident i familiar». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT