PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laia Taulats, campiona d’Espanya de Dificultat

L’escaladora de 14 anys aconsegueix el primer títol de Copa per Andorra

Per El Periòdic

Laia Taulats obté el primer títol de Copa d’Espanya per Andorra.
Laia Taulats obté el primer títol de Copa d’Espanya per Andorra. | javipec photo

La Copa d’Espanya d’escalada de Dificultat va celebrar la seva última prova aquest cap de setmana a la capital espanyola. El Climbat X-Madrid va ser l’escenari de la cita decisiva i encarregada de tancar el circuit de les tres que formen la competició.

L’escaladora andorrana Laia Taulats va aconseguir coronar-se campiona d’Espanya de Dificultat de la categoria sub-14 després de pujar al segon graó del podi de la prova final. Taulats ja havia guanyat les altres dues competicions que s’havien disputat prèviament a Barcelona.

Durant les classificatòries, en sub-14 femení, les escaladores Andrea Rodríguez (Fexme Extremadura) i Laia Taulats (FAM) van aconseguir arribar al top i es van guanyar el passaport a una final que va ser molt competitiva. En aquesta, les quatre categories es van batre davant quatre vies ben diferents. En sub-14, l’extremenya Rodríguez va ser la que va arribar més amunt, aconseguint així la victòria final. Taulats la va acompanyar en una segona posició, i la basca Ainhize Belar va completar el podi.

El seleccionador nacional de la FAM, Eduard Martín, va indicar que tots els que arriben a la ronda final estan en un gran estat de forma i que han superat les expectatives perquè no esperaven fer podi, ni molt menys aconseguir el primer títol de Copa d’Espanya per Andorra. «Tanquem la temporada molt satisfets», destacava.

En la sub-16 masculina, Izan Mato, que debutava en la Copa, no va passar de la segona fase classificatòria. L’alt nivell dels escaladors de la seva categoria i el nombre elevat de participants no va fer-ho possible. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT