PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Playmobil entren al museu

La popular joguina representa diverses escenes, des de la prehistòria als pirates, passant per un tsunami

Per El Periòdic

Diorama de pirates al CAEE.
Diorama de pirates al CAEE. | ANA / M.P.

Els Playmobil evoquen sempre a la infantesa. Són ja vàries les generacions que han jugat amb aquestes joguines des de que aquests petits personatges van sortir al mercat. Tot i no tenir ni colzes ni genolls, i de comptar amb una estructura senzilla respecte a altres ninots creats per als més joves, no han perdut el seu grau d’atracció entre els més petits tot i l’aparició de la tecnologia que cada cop més ocupa el temps de joc dels infants. I entre els més grans aquesta afició segueix viva, amb diverses associacions que hi ha arreu del planeta enfocades al món dels clicks. 

Els diorames, la recreació d’escenes, són una de les accions que més desenvolupen, amb multitud de personatges de l’univers Playmobil composant tan fets històrics com moderns, que volen ser fefaents als originals o simplement són escenes que permeten deixar córrer la imaginació. Segur que són molts a qui de petit els hagués agradat tenir aquesta quantitat de ninots a casa seva per muntar les seves pròpies històries. El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) acull per primer cop una exposició d’aquests personatges, organitzada per ClickFactoryFest, i que es pot veure fins al 25 de gener de l’any vinent. A la mostra es poden visionar cinc diorames, que impressionaran a petits i grans. Hi ha un zoològic; un poble de l’antic Israel on s’està a punt d’iniciar una batalla entre les tropes de Saladí i els templers; un dedicat al món dels pirates; un de l’època de la prehistòria i un de la pel·lícula San Andrés simulant el moment en què un tsunami arriba a San Francisco després d’un terratrèmol.

Es tracta d’observar. I molt. Perquè els visitants també se’ls girarà feina. S’ha de buscar un intrús al muntatge de la pel·lícula. Aquell element que desentona respecte al que té al voltant, que hi és integrat sense que tingui res a veure amb la resta. «Sempre que fem una exposició al CAEE tenim la voluntat de jugar, i amb un dels col·leccionistes vam dir de posar una peça que no quadrés i que fos una intrusa», indicava la responsable del CAEE, Ruth Casabella.

PUBLICITAT
PUBLICITAT