PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Stop Violències surt al carrer entre el «linxament» i el suport

L’associació feminista crida a la societat civil a manifestar-se per la defensa de «drets humans»

Per Adrià Esteban

Manifestació pel 25-N l’any passat a Andorra la Vella.
Manifestació pel 25-N l’any passat a Andorra la Vella. | MARICEL BLANCH

Coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, avui l’associació feminista Stop Violències tornarà a sortir al carrer. Ho farà entre el «linxament» i el suport rebut arran de la polèmica generada arran de les declaracions de la seva presidenta, Vanessa M. Cortés, a l’ONU que el Govern va posar en coneixement de la Fiscalia. 

«A cada manifestació sortim amb tot el cor i tota la inèrcia social que som capaces, però avui no sé quanta gent serem amb el linxament amb el qual se’ns està sotmetent», va manifestar Cortés, qui va insistir en el caràcter «pacífic» de les integrants de l’associació. No obstant això, la cara més visible de l’associació també va admetre haver rebut suport per part de la societat civil. «També entenem que hi hagi gent que estigui molesta perquè fins ara ningú havia sacsejat així la consciència i la moral», va afegir Cortés. 

En relació amb la manifestació contra la violència envers les dones i les nenes, des de Stop Violències va posar en valor la necessitat de sortir al carrer. «Són drets humans. És com criticar un dret de persones racialitzades perquè volen parlar de la seva opressió». 

A les 19 hores a la Plaça Copríncep d’Escaldes-Engordany hi haurà un intercanvi d’experiències «com a dones viscudes en una societat patriarcal», a banda d’un taller de pancartes. Des del mateix indret s’iniciarà, una hora més tard, una marxa que conclourà a les 21 hores a la plaça del rellotge de Dalí, on es llegirà un manifest commemoratiu de la data. «Es tocaran més temes degut a que el Govern ens ha judicialitzat», va avisar Cortés. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT