PUBLICITAT

Encamp

El PS proposa un canvi a Encamp a partir de la gestió del Prat Gran

Rios defensa el parc i lamenta el «defalliment» de la parròquia

Per Adrià Esteban

Els integrants de la candidatura del PS a Encamp.
Els integrants de la candidatura del PS a Encamp. | Adrià Esteban

El cap de llista de la candidatura del PS a Encamp, David Rios, va presentar ahir la seva candidatura, acompanyat per tots els seus integrants, al Prat Gran com una mostra «d’un espai on tots els ciutadans es troben per dialogar i socialitzar, que és precisament el que nosaltres volem fer». 

«No ens podem trobar sense parc a Encamp. I això a nosaltres no ens passarà perquè tindrem molta cura en aquestes qüestions», va argumentar Rios, qui va assegurar que la seva candidatura «pot aportar solucions imaginatives» davant conflictes comunals com és la gestió del Prat Gran. «Per fer política s’han de planificar les accions i això evita ensurts com el que hem tingut al Prat Gran. La política és avançar-se als possibles problemes que puguin venir», va reflexionar el dirigent socialdemòcrata, que, a tall d’exemple va afirmar que el seu equip treballa en el contingut del programa des de «tot just acabar-se les eleccions generals».

Tot i no desvelar propostes del seu programa electoral, Rios va manifestar que, «a l’espera de poder estar al comú», «ens plantegem desplaçar el Prat Gran a una mica més avall d’on es troba ara». De totes maneres, el candidat del PS va mostrar-se prudent i va declarar que a partir del 29 de desembre, data en la qual han de jurar o prometre el càrrec els nous consellers de comú, «molt possiblement tindrem molta més informació de la que tenim ara i serà un punt de partida per replantejar-nos el Prat Gran».

Respecte a la resta de candidatures, Rios va reivindicar que «som l’única força que és progressista davant forces que són conservadores» i va posar en valor «l’esforç» per aconseguir una llista paritària. A més, Rios va destacar que «és una candidatura amb més independents que militants», ja que «hi ha molta gent que sense militar al partit es troba il·lusionada per tirar endavant el projecte». 

D’altra banda, el cap de llista va etzibar algun retret a la corporació sortint. «Volem canviar la visió dels polítics que hem tingut els últims anys, que estaven tancats a la casa comunal i ben poc els hem vist pel poble». En aquest sentit, Rios va sostenir que l’objectiu de la candidatura, atesa la situació de «defalliment», és que «Encamp torni a ser el cor d’Andorra i el Pas de la Casa torni a ser el cim d’Andorra». 

Preguntes pels contractats a la Fundació de la Cimera Iberoamericana

El grup parlamentari del PS va formular ahir una sèrie de preguntes com a resposta a la informació facilitada pel Govern relativa a la Cimera Iberoamericana. Atès el projecte de llei de crèdit extraordinari destinat a incrementar el capital fundacional per posar en funcionament la Fundació de la Cimera Iberoamericana, des del PS van preguntar sobre la xifra de treballadors que formen part del projecte i quines són les seves tasques. La consellera general del PS, Susanna Vela, va explicar que «ara es tracta de saber exactament quina és la tasca que té encomanada la Fundació Cimera Iberoamericana i quina és la relació que s’estableix entre aquesta fundació i la secretaria pro tempore de la cimera». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT