PUBLICITAT

Els grups aplaudeixen afavorir la participació ciutadana

L’eina virtual vol estimular el diàleg entre Govern i població

Per El Periòdic

Protestants a una manifestació
Protestants a una manifestació | MARICEL BLANCH

Els diferents grups parlamentaris del Consell General continuen buscant fórmules per tractar d’augmentar el flux d’informació bilateral entre el Govern i la població. En aquest sentit, els membres dels grups parlamentaris que formen l’Executiu es van mostrar ahir contents i satisfets amb la iniciativa presentada per l’Executiu. La consellera general dels Demòcrates (DA), Sandra Codina, va catalogar la creació d’aquesta eina com «una molt bona iniciativa que ja vam plantejar durant la campanya. Volem que la plataforma serveixi per conectar amb el ciutadà. A més, la integrant del grup parlamentari de DA va afirmar que que la plataforma «comunicarà el ciutadà amb el Govern i permetrà saber de ben a prop les seves inquietuds. Per nosaltres és la manera de tenir un diagnòstic del que necessita la gent».
Malgrat reconèixer que no se sap com funcionarà l’eina a l’hora de filtrar el contingut, afirma que «la manera de registrar-se ja serà un control en sí mateix perquè permetrà que participi qui vulgui i vingui a aportar.

UNA EINA TRANSVERSAL/Així, tal i com va declarar Marc Pons dijous, l’eina virtual estarà oberta a tota la ciutadania, però caldrà registrar-se prèviament, sigui a través del cens o d’altres mecanismes per poder convertir-se en usuari de la plataforma i tenir accés a totes les opcions que ofereixi i vagi incorporant. Per la seva banda, el conseller general del grup liberal, Marc Magallón, va comentar que «fa falta un estudi. No sabem com s’implementarà i potser al principi la gent gran serà més reticent a utilitzar-la, però segur que els joves la faran servir i els més grans s’acabaran adaptant. Serà una eina transversal entre tots els ministeris i la població». Sandra Codina va afirmar que «es farà una campanya de comunicació destinada a tothom, però especialment als més grans. Els joves tenen un abast més proper i com fins el 2020 no es posarà en marxa, donarà temps a formar a la població». 
Des de l’oposició, el Partit Socialdemòcrata (PS) va evitar pronunciar-se sobre aquesta proposta mentre que terceravia va compartir els seus dubtes sobre l’aplicació de la mateixa, encara que comparteix que és positiva. Josep Pintat va detallar que «necessita una campanya. El funcionament haurà de ser molt senzill, però si ells mateixos no saben com funcionarà, nosaltres tampoc». 
La nova eina de participació ciutadana comença a agafar forma amb l’objectiu d’estar operativa entre gener i febrer de 2020. El Govern vol posar en marxa la plataforma amb la intenció diu, «de donar resposta als canvis constants de la societat i fomentar un nou mecanisme de participació i apoderament de la ciutadania per tal de crear diàleg i generar un espai de reflexió». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT