PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els pilots andorrans, satisfets amb el recorregut presentat del Dakar

Despres no té clar si participarà en la competició perquè no té acord amb Mini i té un altre projecte en ment

Per El Periòdic

Despres al Dakar, l'any passat.
Despres al Dakar, l'any passat. | Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

El Dakar 2020 es disputarà a l’Arabia Saudita. Dimecres es va presentar el seu recorregut, que causa il·lusió entre els pilots andorrans que hi participaran: Jordi Ginesta i Albert Llovera. Cristian España podria també prendre-hi part, igual que Cyril Despres, que és dubte.

La prova tindrà 7.856 quilòmetres distribuïts en 12 etapes. Començarà el 5 de gener a Yeddah i acabarà el 17 a Al Qidiyah. El recorregut ha estat dissenyat pel resident David Castera i tindrà 572 participants. Així, tindrà dues parts diferenciades. Una primera amb pistes de terra i barrancs i una altra amb molta arena. Per tant, en el primer tram de carrera hi haurà, segons Castera «més pistes, navegació, muntanya i pedres», de manera que aquestes primeres etapes «tindran una navegació complicada». Després, a la segona setmana, «hi haurà poc camí, amb molt fora pista i grans espais oberts, la dificultat anirà augment de mica a mica».

Així mateix, Castera va respondre a les crítiques del recorregut de la passada edició: «Més dur no serà. Hi havia dunes i més dunes i en aquesta edició hem apostat perquè es puguin gaudir dels paisatges i de les noves parts, tenim quilòmetres. El que serà important serà tenir més resistència, encara que tècnicament serà una mica més fàcil perquè són dunes diferents de les del Perú».

Un dels qui hi participarà serà Albert Llovera, que ho farà per sisena vegada, al volant d’un camió Iveco del Team de Rooy. «La primera setmana ens anirà bé, crec que serà tou però amb molta arena per anar de pressa», remarcava i recordava que a diferència de la passada edició, en la qual no va poder participar, «farà molt fred». «L’any passat no es va poder fer gran cosa mentre que l’actual és un país nou, la segona setmana entrarem en una zona desconeguda en la qual no hi ha ningú», manifestava i reiterava que «no ens hem de queixar del recorregut perquè l’haurem de fer tant si ens agrada com si no, no m’hi capfico molt». Personalment, va indicar que «afronto el Dakar amb moltes ganes, tinc el reconeixement d’un equip molt bo encara que aniré una mica de guardaespatlles tot i que després d’haver estat al Marroc, he passat de ser el quart pilot al tercer, han vist que hi ha potencia i això m’agrada».

Per un altre costat, Jordi Ginesta, que participarà per 30a vegada al Dakar, va comentar que «hi ha molta sorra, un 75%». «Es complicarà quan acabi el nord del país, amb la baixada, fins a l’arribada, hi haurà etapes molt llargues, s’assemblarà a l’Àfrica d’abans», subratllava i aclaria que «al Castera és el que li agrada». «Les etapes són bastant bèsties, hi ha especials llargues de debò i la temperatura serà més freda a la nit», puntualitzava i reiterava que «serà difícil però inaccessible com el del Perú, serà d’aguantar el quilometratge que hi ha». «Em feia il·lusió fer el 30, podria ser que continués uns quants anys més», sentenciava.
Finalment, Cyril Despres va explicar que «la meva participació no està confirmada». «El Dakar no era el pla, de participació amb l’equip oficial no n’hi ha, no m’he volgut comprometre amb Mini, encara tinc l’acord amb Red Bull, estem preparant un projecte a llarg termini i si no anem al Dakar, farem algunes coses, però res està definit», revelava.
«El recorregut em sembla diferent del que hem viscut fa temps de les últimes participacions, més desert i més llarg, més una mena de terreny que hi havia al nord d’Àfrica. És més aventurer que el darrer Dakar del Perú. Podria ser més divertit», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT