PUBLICITAT

Andorra la Vella

Benazet aposta per crear grups de treball al Cedre

El titular de Salut es reuneix amb el personal del centre per copsar neguits sobre la implementació del model ACP

Per Adrià Esteban

Joan Martínez Benazet i Xavier Espot visiten El Cedre.
Joan Martínez Benazet i Xavier Espot visiten El Cedre. | SFGA / JAviladot

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el cap de Govern, Xavier Espot, van realitzar ahir una visita al Cedre per calmar els ànims d’un grup de treballadors que, mitjançant una carta, s’havien mostrat contraris a l’aplicació del model d’atenció centrada a la persona (ACP). En aquest sentit, Benazet va apostar per la creació de grups de treball on hi participin personal del Cedre, càrrecs directius i professionals del SAAS «per veure quins són els problemes i veure com hem d’adaptar el model ACP».

«El model ACP el que va a buscar és que això no sigui una clínica, sinó que sigui un lloc on resideixin unes persones que tenen diferents graus de dependència», va argumentar Benazet, partidari d’intentar minimitzar la càrrega sanitària del centre. «Abans es passava visita habitació per habitació com si fos una clínica i ara es passarà visita per aquelles persones que tinguin problemes per desplaçar-se per la seva habitació i la resta aniran a la consulta del metge quan els hi convingui», va afegir el ministre.

La previsió del titular de Salut és que el model comenci a implementar-se a la planta tres de l’edifici i que pugui estendre’s a la resta de les instal·lacions en un període d’entre dos i tres anys. La decisió ja està presa. El que passa és que es pren de forma prudent perquè tothom s’hi vagi apuntant i perquè les transformacions de forma global fetes de cop normalment solen fracassar», va exposar Benazet.

Així mateix, està previst que la reducció de la jornada laboral, que passarà de 13 a 7 hores, es comenci a efectuar a partir d’aquest mes de gener. De fet, el ministre de Salut va afirmar que prop de vint treballadors del centre s’han ofert per cobrir les vuit places que de moment estan assignades. A més, Benazet va assegurar que la plantilla del Cedre està formada per 98 treballadors i l’objectiu, tal com reflecteix el pressupost de l’any que ve, és incorporar set auxiliars més «per reforçar la transformació al model ACP». 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT