PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘Black Friday’ andorrà tindrà tres dies d’ofertes i descomptes

És un dels dies de l’any en què els comerciants fan més caixa

Per Elisabet Cortiles

Compres de Black Friday
Compres de Black Friday | MARICEL BLANCH

Divendres vinent el món celebrarà el Black Friday, o divendres negre, una tradició provinent dels Estats Units en la què les botigues d’electrònica fan descomptes desorbitats per atraure els compradors. Molts països, entre ells Andorra, han adoptat aquesta tendència i aprofiten la data assenyalada per promocionar les primeres compres nadalenques.

Segons va informar l’ANA, el Principat celebrarà el seu propi Black Friday de tres dies que anirà del 29 de novembre a l’1 de desembre. Per cinquè any consecutiu, Andorra Turisme va engegar un pla de comunicació als mercats de proximitat d’Espanya i França, tant a Internet com als mitjans convencionals, per tal de donar a conèixer l’acció, que omplirà les botigues andorranes de descomptes de temporada i ofertes exclusives. També hotels i centres d’oci o pistes d’esquí s’han sumat a la iniciativa i comptaran amb promocions durant els tres dies. 

El Black Friday representa per molts el tret de sortida per començar a comprar els regals de Nadal i Reis; tant turistes com residents podran gaudir de les promocions que proposaran els establiments comercials del país.

El dilluns posterior al divendres negre es celebra, també a nivell mundial, el Cyber Monday, és a dir, el mateix que el Black Friday però exclusiu de les compres per internet, sobretot de productes tecnològics. Durant 24 hores es podran trobar infinits descomptes en telèfons, ordinadors i electrodomèstics. «Val molt la pena, perquè aquests són productes cars i si els restes el 30%, es nota», argumentava el responsable d’una botiga d’Escaldes i afegia que «el Black Friday i els dies vinculats són els que fem més caixa».

Des del Grup de Delictes Tecnològics (GDT) de la Policia s’altera de les estafes que es poden patir a l’hora de comprar online. A mesura que s’apropa el divendres negre, proliferaran multitud d’enganys a la xarxa i per això recomanen fer-ho només a través de pàgines webs oficials. «Si les imatges són de mala qualitat o els textos no estan ben traduïts, desconfieu», alerten. També demanen no introduir el número de la targeta de crèdit en pàgines que no tinguin reputació global i no comprar productes a preus excessivament barats. Els descomptes poden ser temptadors, però l’estafa pot sortir molt cara. H
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT