PUBLICITAT

El PS reclama incrementar un 2,5% el salari mínim

La formació demana crear un Registre de la Propietat

Per El Periòdic

Pere López i Roger Padreny compareixen davant els mitjans de comunicació
Pere López i Roger Padreny compareixen davant els mitjans de comunicació | PS

La pèrdua de poder adquisitiu se situa com una greu preocupació pel PS de cara a aquestes noves elecciones comunals. Així, el president del grup, Pere López, va presentar ahir fins a 12 esmenes per tractar de solucionar l’actual situació que viu el país. 

La més destacada va ser la intenció d’incrementar un 2,5% el salari mínim interprofessional inferior a 25.000€ anuals, en contraposició, diu «a la deriva de dretes per la qual ha optat un tripartit sense voluntat de canvi. Hem vist com no aporten solucions malgrat reconèixer problemes de poder adquisitiu». 

A més, en el cas dels jubilats, també va afirmar que el grup polític proposa introduir una 13ª paga o el percentatge corresponent mensulament per les pensions inferiors al salari mínim, una decisió que, com va afirmar el propi Pere López ve de lluny. «Portem mesos treballant amb la Federació de Gent Gran. El Raonador del Ciutadà ja la va avalar perquè entenia que era necessària», va declarar Pere López.

Per tant, en aquest línia, el conseller general del partit, Roger Padreny, va declarar que «hi ha una necessitat evident de fer créixer el salari mínim tal i com marca la Carta Social Europea, ratificada per Andorra i que prové del Consell General». 

En ser preguntat per la possible aplicació d’aquestes mesures, Roger Padreny va contestar que «aquest increment s’ha de produir el més abans possible, l’1 de gener de 2020. Actualment el salari mínim no arriba al 60% del salari mitjà que exigeix la Carta Social Europea». 

A més a més, Pere López va anunciar l’objectiu de crear un Registre de la Propietat. El president socialdemòcrata va afirmar que «és vital crear aquest ens per obtenir dades reals sobre la situació actual i determinart un índex de preus». 

Per últim, el president del grup parlamentari va manifestar la seva preocupació per «la manca real de transparència, voluntat i col·laboració que demostra l’actual Govern. Ens falten dades per conèixer més detalls».

PUBLICITAT
PUBLICITAT