Andorra la Vella

Virtus... Unita Fortior

El MoraBanc s’imposa al Bolonya i es classifica per al Top16 de l’EuroCup amb una exhibició al Poliesportiu

Per Miquel López-Egea

Cistella de Musli a tauler en el partit contra el Virtus Bolonya, ahir.
Cistella de Musli a tauler en el partit contra el Virtus Bolonya, ahir. | Maricel Blanch

El MoraBanc Andorra jugarà el Top16 de l’EuroCup, ja que ahir es va imposar al Segafredo Virtus Bolonya per 93 a 79 i a més, per acabar-ho de rematar, el Maccabi Leshion Rezion va perdre contra el Mònaco per 77 a 75. La mala notícia del partit va ser que Ibon Navarro no va poder disposar de Moussa Diagne, amb molèsties. Els del Principat van sumar la seva cinquena victòria consecutiva.

El MoraBanc va entrar com un tornado a la pista i va començar arrasant al conjunt italià que va veure com els andorrans posaven un 14 a 0 en els primers cinc minuts de joc, amb una exhibició de Bandja Sy i de David Walker. Després, els visitants es van posar les piles i van entrar al partit, gràcies al paper de Milos Teodosic que, sol, va anotar 11 punts. Aquest fet va desconcentrar als del Principat i van deixar que el rival s’apropés a l’electrònic, reduint les distàncies. Així, amb alguna errada incomprensible, els d’Ibon Navarro van veure com el rival s’apropava fins a tres punts de diferència, després de permetre que llancessin des dels tres punts amb facilitat. El resultat en aquest primer quart era de 27 a 22, després que en els darrers moments Jeremy Senglin fes màgia i salvés el mal moment.

En el segon quart, els tricolor van recuperar les sensacions i David Jelínek i Clevin Hannah van anotar dos triples consecutius, de manera que es va poder veure la bona entesa entre els jugadors, que feien circular la pilota amb comoditat. Tot i això, el partit va prendre la mateixa tònica que en el quart anterior i l’equip va apostar Teodosic i també per Julian Gamble per retallar distàncies davant d’uns andorrans que reduïen el seu encert.

En aquesta línia, els del Principat van mostrar-se més forts en el rebot i tenien menys pèrdues, de fet, quan faltaven quatre minuts per al final, Massenat, que havia agafat el relleu i liderava l’equip, feia un 3+1. Era Teodosic, de nou, que juga a una altra lliga, qui va agafar les regnes del seu equip i, a cop de triple, va posar el 45 a 40 a l’electrònic. Així, després que Navarro canviés els cinc jugadors a la pista, Jelínek va tornar a demostrar el seu encert i tot i les genialitats del crac serbi, el resultat al descans era de 52 a 44. A la represa, els de Sasha Djordjevic van sortir molt endollats, i sense Teodosic, amb molèsties, van tornar a reduir les distàncies. Però els andorrans estaven disposats a concedir un nou regal a l’afició i Llovet va tornar a augmentar-les.

Un gran ensurt

Els italians no es rendien. Volien guerra. Estaven posant les coses molt difícils a un conjunt del Principat que amb molta suor seguia al capdavant tot i els petits moments de desconnexió. De mica en mica, els tricolor es refeien, mostrant les seves virtuts i del que són capaços per seguir amb la bona dinàmica mostrada en aquests cinc partits, amb un Tyson Pérez que, totalment recuperat, també mostrava la seva voluntat de reivindicar-se. Per tant, tot i haver lluitat, el Virtus Bolonya va aconseguir posar-se per davant, després d’un triple de Filippo Baldi sota la botzina, cometent un conjunt d’errades desastroses en els darrers instants d’aquest temps.

Reacció exemplar

El darrer quart va començar amb Massenat empatant l’enfrontament. Després, els andorrans van reaccionar i es van refer amb un parell de triples que els tornava a donar aire, juntament amb una dura defensa que no donava opcions en el rebot als italians. Recuperaven l’avantatge de deu punts, fet que els va permetre emportar-se el partit després d’uns moments de patiment. A més, en els darrers instants, Jelínek va regalar dos triples consecutius. Només va faltar l’average.

«La clau ha estat el darrer quart»

El tècnic tricolor, Ibon Navarro, va considerar que «la clau ha estat el darrer quart, hem posat molta energia darrere i hem pressionat molt les línies de pas». «Hem fet bona feina en el rebot ofensiu, això ens ha deixat córrer i anotar punts, fet que ens ha donat la diferència que teníem al descans, però ha estat molt meritori aquest darrer quart», reiterava.

«És l’equip que vull però voldria més regularitat, els moments dolents són molt dolents, hem d’ajustar una mica això, analitzant-ho bé», sentenciava i recordava que «juguem com pensem que ho hem de fer».

«Tothom estava molt content al descans amb el resultat, menys jo, crec que és molt important estar al Top16, aquest grup tothom pensava que Promitheas seria la Ventafocs perquè l’equip va entrar al grup en el darrer bombo i ha estat una revolució», manifestava i recordava que «l’any passat va passar amb Mònaco, és molt igualat». «Ulm i Macabbi han lluitat, hem d’estar molt contents, hem d’intentar agafar una millor posició per al Top16», afegia. D’altra banda, va indicar que «les sensacions de Moussa no han estat molt bones abans del partit, és molt important per a nosaltres, el vam veure fora i estàvem preocupats amb les sensacions». «Era important donar-li descans perquè ens pugui ajudar dissabte», concloïa.