PUBLICITAT

«Ser nen significa ser lliure»

Les escoles celebren el Dia Mundial de la Infància amb l’obectiu de sensibilitzar la societat

Per El Periòdic

Dos nens assenyalen els missatges del mural
Dos nens assenyalen els missatges del mural | ANA / M.P.

Un mural gegant de color blau rep al visitant que arriba a l’escola. A l’apropar-se, es poden observar els diversos missatges i dibuixos que els mateixos protagonistes del col·legi han creat al llarg d’aquesta setmana per commemorar el Dia Universal del Nen; l’esdeveniment que justament coincideix amb els 30 anys de la Declaració de la Convenció dels Drets dels Infants. 
«Ser lliure és el principal dret dels infants. Així puc tenir temps per jugar i a més tinc més energia que els adults, ja que ells han d’anar a treballar i jo, en canvi, a aprendre a l’escola», comenta el Diego, de 10 anys.
Tothom està vestit de blau, encara que amb petites diferències. Santi Rodríguez, director de l’escola, afegeix que «els nens vesteixen de blau com a part de la campanya encetada per Unicef amb el lema Go Blue, així demostren compromís i sensibilització». Malgrat el repertori d’edats, tots coincideixen en un aspecte: la llibertat.  No només per jugar o gaudir de temps amb els amics, sinó també per expressar-se, ser alimentats, anar a l’escola o tenir família. 
Potser els conceptes estan una mica difuminats entre aquests nens d’entre 2 anys i mig i 12 anys, però la ment dels més petits és l’eina més valuosa per una societat que vol crèixer i no cometre errades del passat.
A la jornada també hi col·labora la directora d’UNICEF a Andorra, Marta Alberch, la qual valora la situació actual al país «a Andorra ens manquen dades per quantificar la situació de la infància. Tenim un Pla Nacional d’Infància previst a la nova llei sobre els drets dels infants, el qual ja va ser aprovat el passat març. Els recursos ja hi són, ara cal saber on destinar-los». Mentrestant, els nens continuaran sent nens. Jugar i crèixer. Aquesta és la seva missió.

PUBLICITAT
PUBLICITAT