PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, a punt de segellar el Top16 contra el Virtus Bolonya

Els del Principat poden assegurar passar de ronda amb una victòria o amb una derrota del Rishon LeZion

Per Miquel López-Egea

Els infants entrevisten a Guille Colom i Moussa Diagne en el marc d'una iniciativa del Dia Mundial de la Infància.
Els infants entrevisten a Guille Colom i Moussa Diagne en el marc d'una iniciativa del Dia Mundial de la Infància. | BCA

El MoraBanc Andorra rep avui a les 20.00 hores al Virtus Bolonya, un portent rival que ho ha pràcticament guanyat tot i que vol guanyar l’EuroCup per disputar l’Eurolliga. Els italians arriben en primera posició del grup, després de perdre tan sols un duel i, de fet, els andorrans no van poder amb ells al PalaDozza. És un conjunt amb talent, dur i amb jugadors com Teodosic o Markovic, autèntiques bèsties que volen menjar-se els andorrans. A més, a la banqueta hi haurà un tècnic com Sasha Djordjevic.

En aquest context, els visitants arriben amb els deures fets a la fase regular i el MoraBanc, per altra banda, està a punt d’aconseguir el pas al Top16, ja que si el Maccabi Rishon LeZion perd, ja ho tindrien fet. Però el millor, és guanyar. 

Ibon Navarro ja podrà comptar amb Tyson Pérez que tot i no estar al 100% de la seva lesió al turmell, de ben segur que gaudirà de minuts. Qui tampoc es troba al màxim nivell és Moussa Diagne, però el club confia en el fet que tingui l’energia suficient per a poder competir en un duel d’aquesta talla, amb l’objectiu de poder mantenir la ratxa de victòries consecutives i sumar la cinquena davant d’un rival amb tant de prestigi com és el Bolonya. Per aquest motiu, l’ambient del Poliesportiu tornarà a ser determinant una vegada més.

En aquest context, el tècnic ajudant Paco Vázquez va comentar que «és un dels equips històricament més forts d’Europa». «És un gran dia per gaudir», remarcava i destacava que «hem de seguir la mateixa línia en la qual estem darrerament». «Els jugadors i el cos tècnic hem tocat la tecla que ens ha donat la via per arribar als partits i competir amb ells, això és el que hem de seguir», subratllava i destacava que «hem d’estar al màxim nivell per intentar aprofitar tots els avantatges que un equip pugui tenir». «Juguem a casa i ho hem d’aprofitar, amb la nostra energia i el que hem fet darrerament, podem guanyar», afirmava.

Per un altre costat, va destacar que el rival «és molt dur en totes les seves línies, té molta qualitat amb molts dels seus membres». «Tenen jugadors grans molt complicats de defensar», reiterava i recordava que «en el joc interior tenen molt poder físic, és un equip molt complet». Així mateix, va comentar que «són competidors i que vindran a fer la seva feina, que és guanyar, com han demostrat tota la temporada perquè té molt ofici, hem de guanyar i ser ambiciosos, en això estarem.

D’altra banda, David Walker, va comentar que «és un partit molt important, estem contents però no és el mateix acabar quart que tercer, segon o primer». «Hem de jugar amb energia i fer una bona defensa, és un enfrontament molt important per a nosaltres», afegia. Personalment, va subratllar que «estic molt content de com estan anant les coses i de guanyar». «Estic bé, al principi em va costar trobar el meu paper a l’equip, la meva funció és jugar dur i fer exactament el que em demani l’entrenador», concloïa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT