PUBLICITAT

Tsunami suplantat

La xarxa es fa viral d’una falsa crida en nom de la plataforma independentista, que instava a bloquejar els accessos a les estacions d’esquí

Per Elisabet Cortiles

El segon full del comunicat
El segon full del comunicat | Po Cloro

Una presumpta convocatòria del moviment independentista català, Tsunami Democràtic, circula des d’ahir al migdia per xarxes socials i grups de Whatsapp. Amb el hashtag #PuríssimaSenseEski, es fa una crida perquè la ciutadania talli des del 6 de desembre i de manera indefinida, els accessos a Andorra, la Vall d’Aran, la Masella, Port del Compte i «tots els destí clau de la burgesia espanyola». 
El fals comunicat, que parodia el logotip de l’entitat, defensa que «la indústria del turisme és una de les més profitoses de l’Estat Espanyol» i afirma que «el 76,5% de les pistes d’esquí a Catalunya pertanyen a empresaris de fora del territori».

Desenes de persones es van fer ressò de la convocatòria, especialment al Twitter; de fet, aquesta xarxa social és l’origen mateix del document. L’usuari Po Cloro, amb més de 7.000 seguidors i amb un perfil a favor de la independència de Catalunya, en podria ser l’autor, ja que va ser el primer en fer-lo públic. 

Més enllà de la intencionalitat de la crida, que consta de dues pàgines, el seu to és clarament burleta. Fa referència als suposats dos milions de porcs senglars que van ser desnonats per poder construir les pistes d’esquí, o va en contra de l’ús de la paraula forfait i defensa que la paraula correcta és furfer. 

Malgrat tenir la certesa de la falsedat del document, Tsunami Democràtica no va fer ahir cap pronunciament desmentint la convocatòria. Les accions del moviment independentista català es produeixen amb tan sols unes hores d’antelació i sorgeixen com accions espontànies que pretenen tenir un ressò internacional.
La darrera, va ser una mobilització de dos dies de protestes amb talls de carretera a La Jonquera i Girona. Per primera vegada es va necessitar la intervenció de la policia francesa per desallotjar els manifestants, que es van instal·lar a la frontera i hi van muntar un escenari. L’entitat no té líders visibles i està formada per una complexe xarxa d’usuaris que es comuniquen per Telegram i la seva pròpia aplicació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT