La selecció perd i finalitza la fase en cinquena posició

Els del Principat no poden amb Turquia però firmen una important gesta

Per Miquel López-Egea

Ilde Lima dona problemes a Ugurcan Cakir.
Ilde Lima dona problemes a Ugurcan Cakir. | FAF

Ha estat una fase classificatòria única perquè per primera vegada a la història, Andorra no ha quedat última del seu grup en un torneig classificatori.  Amb els quatre punts aconseguits conclou en cinquena posició i, per tant, per sobre de Moldàvia, amb tan sols tres. Malgrat aquest fet, Andorra ahir no va poder fer front a una dura Turquia que es va emportar el duel per 0 a 2 després de vèncer tot i jugar amb alguns dels jugadors que no solen ser habituals a l’onze inicial. El partit va començar amb una Andorra valenta en els primers minuts però els tricolor no van poder aguantar més de deu, amb una oportunitat de Ludo, de falta, que es va aturar amb comoditat el porter Ugurvcan Cakir.

Després, els visitants ho van intentar una vegada i una altra i a la segona aproximació de perill, va ser Enes Unal qui va anotar. Omar Bayram va conduir la pilota per la banda dreta i va fer una centrada que el jugador va enviar al fons de la xarxa, després d’empalmar la pilota a l’àrea petita. El porter José Antonio no va poder fer res per aturar-la. Tot seguit, va ser ell mateix qui va cometre penal sobre Unal, que estava sol. El mateix jugador va transformar la pena màxima. Aquesta vegada, no va poder exhibir-se aturant-ne una.

Amb el pas dels minuts, després d’uns moments de crisis, els andorrans van voler posar una altra marxa al joc, augmentant la defensa i generant alguna oportunitat. Així, van marxar al descans amb un resultat de 0 a 2. A la represa, els turcs van començar imposant el seu joc però Andorra mantenia la concentració, disposada a aturar el rival de totes les maneres possibles. Els turcs no en tenien prou i volien més, de manera que obligaven a intervenir a José Antonio després dels seus atacs per les bandes i d’aprofitar-se de la seva velocitat. Va ser al minut 75 quan el porter tricolor va mostrar la seva millor cara i va fer una gran aturada després d’una jugada semblant dels visitants, ja que en aquesta segona part es va convertir en protagonista. Finalment, el resultat va ser de 0 a 2, després que els otomans seguissin donant guerra sense èxit.

Rècord de Lima

Tot això va passar en un duel en el qual el capità Ilde Lima va marcar un rècord: es va convertir en el jugador que més temps ha defensat la seva selecció en tot el món, amb 22 anys i 148 dies. I sembla que el vol ampliar. A més, Ferran Pol va penjar les botes amb la selecció.  Ahir va tenir els darrers minuts com a internacional, entre una gran ovació quan va entrar alcamp.