PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol ultima converses pel concurs de reconstrucció dels Serradells

El comú confia assolir un acord econòmic amb les asseguradores per reobrir la piscina al Jocs dels Petits Estats

Per Adrià Esteban

La piscina interior dels Serradells molt malmesa després de l’incendi.
La piscina interior dels Serradells molt malmesa després de l’incendi. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

Sense presses però sense pausa. Aquest és el missatge que transmet el Comú d’Andorra la Vella en relació a la reobertura de la piscina dels Serradells. Després d’un llarg període on s’ha hagut «de fer tots els peritatges i mil proves per comprovar que l’estructura no estigues danyada als efectes de veure les indemnitzacions», la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol confia en poder anunciar en els propers dies la convocatòria del concurs públic per a la reconstrucció de la infraestructura.

En aquest sentit, l’equip comunal es troba ultimant les negociacions amb les asseguradores per arribar a un acord econòmic que permeti enllestir el plec de bases del concurs. «Tenim el projecte sobre la taula i segur que la setmana que ve hi haurà notícies», va manifestar Marsol, que va excusar-se pel retard en els terminis a causa d’haver «de refer el projecte de deconstrucció i reconstrucció». Tot i que encara queden alguns serrells per tancar, Marsol va estimar que el cost de la reparació no arribarà als 4 milions d’euros.

El calendari amb el qual treballa la corporació per poder reinaugurar la piscina dels Serradells és de cara als Jocs dels Petits Estats que acollirà el país a l’estiu del 2021. Ara bé, els processos d’execució de les obres dependran en bona part també dels terminis en els quals es pugui adjudicar el concurs i, conseqüentment, del període de temps que transcorri fins a la convocatòria d’aquest. Precisament per aquest motiu la idea de la corporació és que tant bon punt s’assoleixi un acord amb les asseguradores es pugui treure el concurs per no demorar més l’inici de les obres.

«Seré sincera, si pot estar pels Jocs dels Petits Estats perfecte i treballarem en aquesta línia, però això no ens farà fer res malament. És prou important aquest projecte dels Serradells com per fer les coses amb els temps que necessiten», va assenyalar Marsol, qui va remarcar que el procés de reconstrucció es durà a terme «amb totes les garanties perquè és una obra llarga i prou important». «Primer s’ha de treure tot i després reconstruir. I passa des del teulat fins a les façanes i la base de la piscina i la graderia. Vull dir, hi ha molta feina», va afegir.

Amb l’horitzó de disposar les instal·lacions a ple rendiment pels Jocs dels Petits Estats, Marsol va fer referència a l’inauguració de la piscina l’any 1991, que també va coincidir amb la primera vegada que Andorra va acollir la competició. «Ara tindrem l’ocasió de reinaugurar-la amb motiu dels Jocs. Estic convençuda que ho aconseguirem. Ara bé, hem de ser curosos, ordenats i organitzats», va sostenir Marsol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT