PUBLICITAT

23 mesures per estalviar un milió d'euros al 2011

  • Les rebaixes salarials a la Massana reduiran la despesa en 250.000 euros
CLARA GARNICA
LA MASSANA

Periodic
Avellana, Camp i Llongueras, durant la presentació de les mesures, ahir. Foto: TONY LARA

De la mateixa manera que el seu homòleg comunal, la Massana va presentar ahir el seu paquet de mesures anticrisi. Concretament seran 23 accions, tant de contenció de la despesa com de reactivació de l'activitat. Les mesures garanteixen un estalvi d'un milió d'euros, segons va explicar ahir el cònsol de la Massana, Josep Maria Camp.

Camp va estar acompanyat ahir del conseller de Finances, Miquel Llongueras, i de la cap de l'oposició, Myriam Avellana, per fer constatar el consens total entre minoria i majoria. La mesura que més afavoreix l'estalvi és l'aprovació de la rebaixa del 10% pel que fa a les despeses de consums de béns corrents, que suposarà reduir el pressupost en 600.000 euros.

D'altra banda. el Comú massanenc també ha decidit congelar part del GAdA als funcionaris, una decisió consensuada amb els treballadors, segons va assegurar Camp. D'aquesta manera, s'ha optat per disminuir el percentatge del complement de millora en un 50% respecte al 2010. En la gestió de les despeses de personal, el paquet també contempla la congelació dels salaris dels cònsols i dels consellers, així com l'augment de l'IPC únicament per les retribucions de salari base, del complement de lloc i del complement d'antiguitat. En total, la despesa en personal serà al 2011 un 6% més baixa que la del 2010. En xifres, representa un estalvi de 250.000 euros, que també contemplen el que es deixarà de pagar per les no renovacions de places que quedin vacants.

D'altra banda, en paquet inclou una renegociació dels contractes de lloguer de terrenys destinats a aparcaments, que permetran un estalvi de 65.000 euros.

L'AIGUA, MÉS CARA / L'estalvi comunal, però també la conscienciació ciutadana per reduir el consum energètic, han motivat la revisió de la taxa d'higiene i enllumenat i la revisió del preu públic de l'aigua. Camp va exposar que es premiarà «al ciutadà que estalvia», mentre que els que consumeixin més veuran encarida la seva factura. S'han rebaixat els mínims de consum sense modificar els preu, de manera que ara el mínim de diari que es comptabilitza trenta cèntims passa a ser fins a 0,61 m3 diaris enlloc dels 0,71 m3 actuals.

El paquet anticrisi també inclou mesures de reactivació de l'activitat de la parròquia, com ara la rebaixa dels preus de la cessió obligatòria del pla d'urbanisme o el manteniment de la congelació d'impostos de radicació d'activitats comercials, sobre la residència o sobre la construcció.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT