PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reobert sense danys el pavelló d’Andorra

El recinte es va tancar dimecres a causa de les inundacions

Per El Periòdic

Exterior del pavelló d'Andorra a Venècia.
Exterior del pavelló d'Andorra a Venècia. | El Periòdic

Amb total normalitat i seguint l’horari habitual, el pavelló d’Andorra a la 58a Biennal de Venècia torna a obrir avui les seves portes després de patir els efectes de la inundació parcial de la ciutat.  
La reobertura al públic es pot dur a terme després d’haver fet un anàlisi més exhaustiu dels efectes que van obligar a tancar el recinte el passat dimecres. Amb la inspecció realitzada, es va poder constatar que no hi va haver cap dany important sobre les peces de l’artista Philippe Shangti, que representa el Principat amb l’obra El futur és ara.
Després d’aquest petit impàs, el pavelló andorrà estarà obert fins a la finalització de l’edició d’enguany. Tot i això, a causa dels efectes de l’aigua encara hi ha pavellons d’altres països que romanen tancats.
Recordar que la passada nit de dimarts, Venècia va patir un important episodi del que anomenen acqua alta, i que va provocar inundacions en molts immobles de la ciutat italiana. Aquest fenomen, recurrent a la llacuna d’aquesta zona d’Itàlia, va ser un dels més importants des de l’any 1966. A causa d’aquesta situació meteorològica, l’organització de la Biennal de Venècia va decidir tancar al públic l’exposició a l’espera de com evolucionaven les condicions climatològiques.


Es preveu que la Biennal tanqui portes el proper 24 de novembre. El Principat va escollir Philippe Shangti per la seva personalitat curiosa, imaginativa i perfeccionista, que l’han convertit en un artista autodidacta amb el reconeixement dels col·leccionistes d’art contemporani seduïts per les seves obres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT