PUBLICITAT

Els Castellers d’Andorra tanquen l’any a la plaça de la Germandat

Celebren avui la seva diada amb l’intent del 5 de 6 i el 3 de 6 per sota

Per El Periòdic

Castellers d'Andorra a punt per fer un pilar
Castellers d'Andorra a punt per fer un pilar | Castellers d\'Andorra

Els Castellers de Rubí, els Sagals d’Osona i la Colla Castellera de la Cerdanya acompanyaran avui a les 12 del migdia els Castellers d’Andorra en la cloenda del curs. «Hem passat tota la temporada fent castells de gama baixa, com de sis, i per a l’última actuació de l’any voldríem estirar una mica més i fer-ne una mica més complicats» , augurava el cap de colla, Andreu Ferrer. Per a la jornada d’avui els Castellers d’Andorra intentaran dos castells que han treballat durant tot l’any: el 5 de 6 i el 3 de 6 per sota, aquest últim, un castell molt tècnic a nivell de pinya i que requereix més gent de l’habitual.
«Tenim gent molt ben preparada al tronc però ens falta de suport a la pinya» afegia Ferrer, que també admetia que la manca de cultura castellera a Andorra fa que sovint els faltin persones: «Encara ens costa captar gent per a la colla, però els que som, ho passem bé; hi ha molt bon ambient». 


L’any passat els Castellers d’Andorra ja van escollir la plaça de la germandat per tancar la temporada. «És un lloc que ens agrada molt perquè és una plaça una mica tancada i quedem protegits del vent que normalment fa a Sant Julià; a més, si fa sol al migdia hi toca de ple i s’hi està molt a gust», avançava el cap de colla. Mentre que els Castellers de Rubí, la Colla Castellera de la Cerdanya i els Castellers d’Andorra són colles de gama baixa, els sagals d’Osona s’atreveixen amb castells més grans. 
Els que capitaneja Andreu Ferrer són padrins de la colla de la Cerdanya, i explicava que «normalment les colles que neixen busquen padrins per guiar-los en aquesta aventura i en aquest cas, donada la proximitat, ho som dels de la Cerdanya». 
Ferrer convidava els andorrans a venir a la cloenda de la colla animant al públic, ja que «ens demostrarem entre tots plegats que som capaços d’anar una mica més enllà». Diumenge tanquen temporada els Minyons de Terrassa i la Colla Castellera de Figueres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT