PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia deté un home per agressió a la via pública també implicat en una estafa

L'home té denúncies del 2018 per enganys en el lloguer de pisos

Per Laura Cugat Ruiz

Seu del Cos de la Policia.
Seu del Cos de la Policia. | Sergi Pérez

El Cos de Policia va informar ahir a través d’un comunicat que el passat 11 de novembre va detenir un home resident de 24 anys per haver agredit, amenaçat i insultat una dona a la via pública. La investigació va mostrar que l’home tenia altres diligències obertes per delictes contra el patrimoni perpetrats en els darrers mesos, així com denúncies procedents del 2018 per enganys en el lloguer de pisos. 

A banda d’haver agredit, amenaçat i insultat una dona al carrer, els fets es vincularien amb un presumpte motiu econòmic. Al detingut també se’l vincula com a presumpte autor d’una estafa denunciada el mateix dia, el passat dilluns 11 de novembre. Segons detallen els agents, l’interessat es va fer passar per propietari d’una pensió cobrant 320 euros a una parella per una cambra que mai van arribar a gaudir, deixant a les víctimes, en aquest cas amb poc recursos econòmics, sense diners ni l’allotjament. 

Robatori

Viatjant uns mesos enrere, la investigació policial apunta que l’home també és el presumpte autor d’un furt amb força de diners a l’interior d’un restaurant de la parròquia d’Escaldes-Engordany, dut a terme a la matinada del passat 29 d’agost. Respecte a aquest cas, la Policia concreta que l’home  va ser denunciat el mateix dia de cometre els fets. El Cos subratlla que al llarg de l’any passat, el detingut va ser denunciat en tres ocasions per estafes d’aquesta tipologia. 

'Modus operandi'

Fonts policials descriuen l’estratègia que l’home seguia en relació amb les estafes de lloguer d’immobles: el seu modus operandi era el d’oferir pisos a través de les xarxes socials, sobre els quals no tenia cap relació personal ni laboral. Un cop iniciats els tràmits, l’home es quedava els diners del lloguer i/o la fiança, i deixava a les seves víctimes sense pis ni diners, una manera d’actuar que s’identifica clarament amb l’estafa denunciada el dilluns d’aquesta setmana.

En relació amb aquest procediment, el detingut buscava sempre un perfil de víctimes similars: persones amb pocs recursos econòmics, que atrets pels interessants preus dels pisos o pensions, mostren el seu interès i abonen la quantia que se’ls indica. La Policia va actualitzar ahir que el detingut ja ha passat a disposició judicial i ara es troba a la Comella en règim de presó preventiva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT