PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern preveu el retorn del Cirque du Soleil el 2020

L’Executiu també preveu un festival musical de gran format

Per Lídia Raventós, Enric Revuelta

Un acròbata durant l’espectacle ‘Rebel’, del Cirque du Soleil, l’estiu passat.
Un acròbata durant l’espectacle ‘Rebel’, del Cirque du Soleil, l’estiu passat. | Maricel Blanch

El Govern tornarà a apostar pel Cirque du Soleil el 2020. En el projecte del pressupost per a Andorra Turisme, l’Executiu preveu una partida per a diferents projectes, que inclou un espectacle de la companyia canadenca, encara que segueix afegint-hi una part d’intriga sobre si finalment acabarà venint, a l’espera que les negociacions desemboquin a un acord. De fet, el Govern apunta que la partida prevista és per al Cirque du Soleil «o per un altre esdeveniment similar». El pressupost preveu un apartat amb 4,4 milions d’euros en què, a banda del probable acte del Cirque du Soleil, també serviran per finançar el bus turístic, un festival de música de gran format, el turisme de negocis i per altres projectes esportius i culturals. 

Tot i això, si en un dels apartats es manté la incògnita sobre si el Cirque du Soleil tornarà o no l’any que ve, en l’apartat d’ingressos, el redactat del text podria esvair més aviat els dubtes. En aquest capítol, l’Executiu sí que ha fet una previsió dels ingressos que podria obtenir l’any que ve per la companyia canadenca, que serien d’1,25 milions d’euros. En els últims mesos, la incògnita sobre el retorn del Cirque du Soleil s’ha mantingut, encara que des de diferents sectors han apuntat que es treballa amb el fet que l’organització repeteixi l’any que ve, tot i que amb un format diferent. Es calcula que el retorn per la presència de la companyia és d’uns 2,5 milions d’euros. Des del sector turístic han vist amb bons ulls el possible retorn de la companyia canadenca, que en els últims set anys de funcions ha atret al voltant d’uns 650.000 espectadors.

L’altra incògnita, però, és saber on es podrien dur a terme les representacions dels espectacles, atès que es donés per fet que l’aparcament del Parc Central de la capital no continuaria albergant la companyia. A l’espera que es consumi el recinte multifuncional, per al qual hi ha partides previstes aquesta legislatura, s’han barallat noves possibilitats per acollir el retorn del Cirque du Soleil, com ara el pàrgin de la Dama de Gel.

5,7 milions per comunicació

El pressupost d’Andorra Turisme per a l’any 2020 és de 17,4 milions d’euros, gairebé similar als 17,8 milions que va tenir l’any passat.  La companyia preveu destinar 5,7 milions d’euros a campanyes de comunicació, com les que fa destinades a l’arribada de visitants a l’estiu i a l’hivern, així com plans per al comerç i de màrqueting. Aquesta xifra és superior als 5,1 milions que es van destinar l’any passat. De cara a l’any que ve, Andorra Turisme no ha pressupostat cap despesa plurianual «que afecti a exercicis posteriors». En el quadre de despeses de l’any que ve, Andorra Turisme destinarà 2,3 milions d’euros per a patrocinis esportius i culturals.H
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT