PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llobera ajorna el somni del Dakar un any més per temes econòmics

La caiguda d’un dels seus principals espònsors ha estat clau per la renúncia

Per El Periòdic

Llobera durant la seva recent participació al ral·li 1000 Dunes.
Llobera durant la seva recent participació al ral·li 1000 Dunes. | Actiongraphers

No ha pogut ser, ha lluitat fins al final però al final Margot Llobera s’ha vist obligada a postposar el somni de la seva vida: el Dakar. La pròxima edició 2020 de la mítica cursa no comptarà amb la participació de la jove andorrana la línia de sortida de Jeddah. La pilot ha estat tot l’any treballant de valent per aconseguir el seu somni i ja fa un any que no descansa per a aconseguir-ho. Durant aquest període ha participat en sis competicions enfocades a la preparació de la gran aventura del Dakar.

Per desgràcia, el gran obstacle de tots els projectes d’aquest tipus sempre és el mateix: aconseguir el finançament necessari per poder cobrir tota la despesa que suposa participar-hi. I aquest obstacle ha resultat ser massa gran per a Llobera. Quan semblava que ja l’havia superat, un dels principals espònsors de l’andorrana ha caigut del projecte i deixava a la pilot amb el dilema més important de la seva carrera esportiva: participar amb uns mitjans limitats i arriscar-se a un abandó prematur o seguir la preparació durant un any més per muntar un projecte sòlid amb garanties. Després de meditar-ho bé, s’ha decantat per la segona. 

Tot i això, la jove esportista assumeix la situació amb enteresa: «Vull donar les gràcies a tots els que sempre han estat al meu costat, sobretot als espònsors que sí que han apostat per mi i als quals els dec el fet d’haver arribat fins aquí. Sento molt transmetre’ls aquesta mala notícia i encara sento més no poder lluir les seves marques en aquest increïble esdeveniment esportiu; però no m’aturaré i assumiré amb responsabilitat aquest nou repte d’estar a la sortida de l’edició del Dakar 2021».

«Des del primer moment vam definir el projecte amb la màxima serietat, i el que mai he volgut és assumir un repte d’aquestes característiques de qualsevol manera. La mateixa cursa ja ens posa unes dificultats increïbles com per arriscar-nos a estar a la línia de sortida sense els mitjans adequats. Ha estat una decisió dura però vull mantenir uns mínims. Per desgràcia aquest any no ha pogut ser possible», afegia. 

Llobera també es va mostrar motivada de cara al 2021 i va transmetre un missatge de suport als participants de l’edició d’aquesta temporada: «Vull agrair de tot cor el suport de tota la gent que m’està animant, significa molt per a mi. Ja estem en marxa per l’edició del 2021, i els desitjo la millor de les sorts a tots els pilots que hi participaran aquest any. Els acompanyaré amb tots els meus ànims».
Així doncs, l’andorrana té un altre any dur de feina per endavant. Els somnis mai no són fàcils, i si es parla del Dakar, encara menys. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT