PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Investiguen irregularitats en la candidatura Pirineus-Barcelona

Detingut el secretari general de l’esport català, Gerard Figueras

Per El Periòdic

La Guàrdia Civil entra al recinte del Consell Català de l’Esport.
La Guàrdia Civil entra al recinte del Consell Català de l’Esport. | europa press

El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona ha detectat un possible intent de «vehicular» fons de la candidatura olímpica dels Jocs Pirineus-Barcelona 2030 a través d’una fundació. Les irregularitats s’han detectat arran d’un cas que segueix aquest jutjat i que investiga el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’exconsellera del PDeCAT, Maite Fandos, per presumptes irregularitats en les subvencions atorgades a fundacions de l’òrbita de l’extingida CDC.

En un aute recollit per Europa Press, el jutge Joaquim Aguirre apunta que, en converses intervingudes, alguns dels investigats pel jutjat «mencionen el finançament del projecte amb possibles aportacions públiques posant-se de manifest la intenció de vehicular els diners a través d’una fundació».

És per això que la Guàrdia Civil, per ordre del jutge, va dur a terme ahir diversos escorcolls a la seu de la Secreteria General de l’Esport i de l’Activitat Física i la del Consell Català de l’Esport, situades a l’avinguda dels Països Catalans d’Esplugues de Llobregat (Barcelona), així com als domicilis de Figueras i Fandos, que van ser detinguts en l’operatiu amb dues persones més.

Figueras havia manifestat la voluntat que Andorra formés part de la candidatura i, de fet, s’havien de reunir a la tardor per concretar de quina manera hi tindria cabuda. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT