PUBLICITAT

Ultimàtum per al Preeuropeu

  • La Comissió de sala el vol destituir de seleccionador sub-18 i sub-16, però falta l'acceptació de la Junta
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
De la Rosa, durant la roda de premsa de fa dues setmanes que va convocar per explicar les seves absències Foto: TONY LARA

La Comissió de futbol sala de la Federació Andorrana de Fubtol (FAF) vol destituir el seleccionador Xavier De la Rosa dels seu càrrec com a tècnic de la sub-18 i sub-16, tot i que mantenir-ho a l'absoluta «almenys», segons el responsable d'aquesta secció a la FAF, Jorge Pinheiro, «fins després del Preeuropeu de la República d'Irlanda». El ben cert és que aquesta decisió no és ferma, perquè ha de passar per la Junta directiva i aquesta no es reunirà «fins la setmana vinent o l'altra», segons va informar el president de la FAF, Toni Giribet. De tot això, l'opinió del tècnic al respecte és desconeguda per a aquest rotatiu, que ahir va intentar contactar amb el tècnic, sense èxit.

El got d'aigua vessa per tot arreu per a Jorge Pinheiro. La paciència se li ha acabat amb un De la Rosa que, segons el màxim responsable federatiu del futbol sala, «no està complint amb el seu projecte amb la FAF, la qual té una credibilitat que ha de mantenir amb un treball seriós». Pinheiro va confirmar ahir que la presència de De la Rosa a la banqueta de la selecció absoluta està assegurada almenys fins que acabi el Preeuropeu, «però a partir d'aquí haurem de valorar si ens agrada o no el seu treball». Segons el responsable de futbol sala, la gota que ha superat la seva paciència va ser «que no va acudir als partits d'Anglaterra i sí ho va fer al del BP, quan a més jo em vaig assabentar que no viatjava amb l'expedició un dia abans». A més, segons Pinheiro, el tècnic «no ha acudit a alguns entrenaments», la qual cosa, indica, «si el seu club ho vol acceptar em sembla molt bé, però nosaltres no». A més, Pinheiro va confirmar que encara no ha tingut cap contacte amb el seleccionador des que la selecció absoluta va tornar d'Anglaterra, i això és des del 14 de novembre.

A més, Pinheiro, que sí va viatjar a Anglaterra, va criticar ahir el tècnic per la feina realitzada fins el moment: «Jo vaig veure a Anglaterra xavals joves amb molta il·lusió i que van fer una bona feina, però no entenc què fem amb tant jugador, què és el que vol fer». Aquells dos partits van estar dirigits per Pere Babot, mentre De la Rosa era al Poliesportiu d'Andorra dirigint el matx del BP Andorra contra el Cuetí.

Giribet posa el fre / Amb tot, el president de la FAF, Toni Giribet, va posar fre a les informacions que es van desencadenar ahir, i va afirmar que la destitució de De la Rosa està encara supeditada «a la decisió de la Junta directiva», que és qui ha de reafirmar o negar l'opinió de la Comissió de futbol sala. «Les Comissions fan les seves feines, però ara tot s'ha d'aprovar, i encara no hi ha res ferm».

Pinheiro defensava la duplicitat / Jorge Pinheiro va assegurar ahir que ell creia fermament en la duplicitat de càrrecs de De la Rosa amb la selecció i amb el BP Andorra. Però, amb el temps la seva opinió ha variat: «Jo vaig donar suport a la decisió, però ara tinc els meus dubtes; en el seu moment vaig pensar que seria molt bo per al futbol sala del país». De fet, el dia d'abans de la presentació del tècnic com a entrenador del BP, Pinheiro va afirmar a aquest rotatiu: «Sabem que és un professional i que amb temps disponible pot compaginar el càrrec».

En aquest sentit, el màxim responsable del futbol sala del país va afirmar ahir que la duplicitat de càrrecs, «en cas que continués amb nosaltres de seleccionador», és «per una temporada», i que llavors «el tema s'haurà de mirar, possiblement per primavera».

 L'apuntper Rafa Mora 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT