PUBLICITAT

El benestar animal en el punt de mira

Els voluntaris denuncien que no es compleixen les visites veterinàries establertes

Per El Periòdic

Un gos de la gossera mirant entre la reixa
Un gos de la gossera mirant entre la reixa | MARICEL BLANCH

La mort de dos animals de la gossera ha provocat l’obertura d’una investigació per part del Govern. A l’espera de conèixer-ne les conclusions, els voluntaris de la instal·lació insisteixen en la necessitat de millorar les condicions de vida dels animals. «La vintena de gossos que viuen al centre no tenen les seves necessitats cobertes; no es tracta només de dona’ls-hi menjar i beure i que tinguin un lloc on poder dormir, sinó de l’atenció que reben i de l’atenció afectiva que els hi puguem donar» aclaria Francesc Cadena, un dels voluntaris habituals de la gossera, que es queixava de la insuficiència de visites clíniques dels animals. «A vegades quan hem passejat algun dels gossos hem notat que no estaven fins o que tenien alguna dolència, i malgrat ho hem advertit, quan tornaven al cap d’uns dies, els peluts seguien igual», afegia. 


Malgrat la queixa, des del Govern s’assegura que el control mèdic és constant. Des de l’Executiu van assegurar que un veterinari visita els animals un cop per setmana i sempre que es produeix l’entrada d’un nou exemplar acollit. 
No obstant, fa dues setmanes un dels animals de la gossera hauria mort d’una malaltia pulmonar terminal que, segons els voluntaris, no va ser tractada adequadament al seu moment.
Pel que fa a la mort de les altres dues femelles, que haurien ingerit verí, el Govern va afirmar que treballaran per aclarir els fets i evitar que es repeteixin. El departament d’Agricultura manté la investigació oberta i de moment descarta l’autòpsia dels cans. Arran dels fets, el Cos de Banders va rastrejar les instal·lacions i les zones del voltant per tal de trobar l’origen del verí. 
Mentrestant, Cadena declarava que «els voluntaris estem destrossats. No sé si us adoneu de com pot arribar a ser de dolorosa i lenta per un animal, la mort per enverinament» i sentenciava: «sembla que el Govern té una gossera més per obligació moral que per empatia. Quan les coses es fan sense ganes, acostumen a sortir malament».


Dissabte passat, els voluntaris s’haurien reunit amb membres del Govern per tractar la qüestió i intentar generar propostes per millorar les condicions dels animals. Els voluntaris voldrien poder accedir a la gossera els dies festius per poder passejar els gossos. Des de Laika confirmaven estar també molt pendents dels resultats de l’informe i donar suport tant als treballadors de la gossera com als voluntaris. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT