PUBLICITAT

Un jove professor de Harvard, premiat amb el guardó Calvó-Armengol

Benjamin Golub ha estat escollit pels estudis que ha fet sobre economia i societat

Per El Periòdic

Golub, en una de les seves classes.
Golub, en una de les seves classes. | Universitat de Harvard

El Govern atorgarà al professor de la Universitat de Harvard, Benjamin Golub, el guardó Calvó-Armengol, que reconeix els mèrits dels economistes més importants del país. El jurat va decidir-se per Golub pel seu estudi de les xarxes econòmiques, que aborda la manera com l’estructura de les connexions socials determina les opinions i comportaments de les persones. El seu treball explora com les distribucions del poder i les connexions socials fan que una societat pugui arribar a una opinió consensuada sobre un tema determinat, com ara el canvi climàtic, el valor de les vacunes o la política exterior, i en quines circumstàncies aquest consens serà encertat. 
El jove andorrà, que va ser Junior Fellow a la Harvard Society i Premi d’Economia, Història i Política a Harvard i al MIT, recollirà el premi la primavera de l’any 2020 en una cerimònia de lliurament a Andorra. El premi inclou una dotació en metàl·lic de 30.000 euros.

Golub és també professor visitant a la Universitat de Pensilvània; prèviament va llicenciar-se en matemàtiques a l’Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) el 2007 i va obtenir el doctorat a la Graduate School of Business de la Universitat de Stanford el 2012. El premi Internacional Calvó-Armengol s’atorga cada dos anys a un recercador en economia o altres ciències socials, de menys de 40 anys, que hagi contribuït a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions econòmiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT