PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Activada l’alerta per fortes ràfegues de vent sobretot a l’alta muntanya

Protecció Civil recomana limitar les activitats a l’exterior en cas de fortes ratxes

Per Laura Cugat Ruiz

L’estació de Pimorent nevada, pendent d’obrir aquest dissabte.
L’estació de Pimorent nevada, pendent d’obrir aquest dissabte. | Twitter/Météo Pyrénées

El servei meteorològic va informar ahir que s’havia activat la fase 2 d’alerta per vent a causa de l’increment de força des del migdia i fins a mitja tarda, provocant ràfegues de fins a 100 quilòmetres per hora (km/h) als cims i 50 km/h als fons de vall més estrets. Una alerta no molt alta que, segons el director de Protecció Civil, Cristian Pons, té l’objectiu d’estendre la precaució arreu i recomanar que «es limitin les activitats a l’exterior i a l’alta muntanya». Tot i això, Pons va destacar ahir que «és un primer nivell d’avís força freqüent». Es tracta d’una alerta que també s’activa «perquè, com que ha nevat, el vent pot transportar puntualment neu i pot donar la sensació de més molèstia o més intensitat», va explicar Pons.

Pel que fa a les mesures per la neu, Mobilitat va informar que ahir cap al migdia ja no eren obligatoris els equipaments especials a cap punt del Principat ni als accessos, després de diversos dies amb algunes restriccions, sobretot pels camions de més de 19 tones. Les nevades han afavorit que l’estació de Porté-Puymorens obri dissabte.

Pons va informar que avui al matí el cel es mantindria cobert i s’aniria obrint de cara a la tarda, sense precipitacions ni previsió de neu. Pel que fa a demà, arribarà un petit front des del nord-oest que portarà nevades a partir dels 1.200 metres d’altitud. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT