PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retencions a l’accés cap a França per la meteorologia

Menys clients al Pas de la Casa per la neu i pel bloqueig a La Jonquera

Per Laura Cugat Ruiz

Col·lapse de vehicles a La Jonquera, ahir a la tarda.
Col·lapse de vehicles a La Jonquera, ahir a la tarda. | Xavier Pi/ACN

El servei de Mobilitat va informar ahir que s’havien detectat retencions a l’accés cap a França de fins a 3,5 quilòmetres que no tindrien una relació directa amb el tall a La Jonquera organitzat per Tsunami Democràtic des d’ahir a primera hora del matí com a acte de reivindicació en contra l’empresonament dels polítics independentistes i a favor del diàleg entre Catalunya i Espanya. Un dels factors principals podria ser l’avís per neu que va provocar restriccions cap a França per a camions de pes superior a les 19 tones i l’obligatorietat intermitent de portar equipaments especials al port d’Envalira i a l’RN-22. El president d’Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa, Jean Jacques Carrié, va atribuir el descens de clientela al mal temps i també al tall de la Jonquera. 

La Guàrdia Civil de la Seu d’Urgell va informar ahir a primera hora del matí que hi havia una normalitat absoluta a les rodalies del Principat en relació amb el tall de Tsunami Democràtic a la frontera catalanofrancesa. Els agents també van avançar que no havien planificat cap dispositiu especial respecte a aquesta mobilització. Pel que fa al balanç de mobilitat a dins el país, ahir a la tarda es va detectar trànsit dens de fins a 3,5 quilòmetres entre l’RN-22 i la CG2 de sortida del Principat per la frontera francoandorrana.

Jean Jacques Carrié: «Gent que pujava de Perpinyà, com que s’ha quedat bloquejada, o no ha pujat o ho ha fet amb retard»

La densitat es va anar diluint i pels volts de dos quarts de set del vespre, la circulació tornava a ser fluida. Cap a quarts de deu de la nit, a la via CG2  a l’alçada del port d’Envalira estava activada la necessitat de portar equipaments especials per la neu, la mateixa mesura que a la RN-22 d’accés a França, a més d’una restricció pels camions de 19 tones. 

Pocs clients

Jean Jacques Carrié va explicar que, per ser un dia festiu a França, al Pas de la Casa va haver-hi poca clientela. En primer lloc, «per culpa del mal temps». Per altra banda, va compartir que «molta gent m’ha trucat per complicacions a la carretera. Gent que pujava de Perpinyà, com que s’ha quedat bloquejada –pel tall a la Jonquera–no ha pogut pujar o ho ha aconseguit amb un retard de fins a quatre hores».

PUBLICITAT
PUBLICITAT