PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Crèdit de 778.000 euros per la Cimera Iberoamericana

El PS presenta una moció sobre les tarifes de FEDA i Andorra Telecom

Per Adrià Esteban

Reunió Iberoamericana d’Afers Socials el passat octubre.
Reunió Iberoamericana d’Afers Socials el passat octubre. | SFGA/CEsteve

El Govern va entrar ahir a tràmit parlamentari un projecte de llei de crèdit extraordinari destinat a incrementar el capital fundacional per posar en funcionament la Fundació Cimera Iberoamericana per valor de 778.545,28 euros, tal com va publicar ahir el Butlletí del Consell General. 
El document reflecteix «la necessitat i la urgència» de disposar d’aquest crèdit extraordinari per a l’organització de la Cimera Iberoamericana, un esdeveniment que «representa una oportunitat per donar a conèixer el nostre país en mercats internacionals amb molt potencial». En aquest sentit, el text posa en valor que Andorra, de cara als dos anys vinents, té el repte de promocionar-se «en una regió que compta amb societats molt dinàmiques i amb diverses economies emergent».

El finançament d’aquest crèdit, segons té previst l’Executiu, hauria de provindre d’altres dues partides vinculades a la Cimera Iberoamericana. En concret, 289.000 euros del que es preveia destinar a atencions protocol·làries i de representació i 490.000 més de l’apartat de reunions, conferències i cursets.

Moció del PS sobre les tarifes

D’altra banda, ahir també es va admetre a tràmit la moció presentada pel PS relativa les tarifes d’Andorra Telecom i FEDA, després d’haver efectuat ja una pregunta oral en la darrera sessió ordinària del Consell General. En aquest sentit, la moció insta al Govern a encarregar als consells d’administració d’ambdues parapúbliques un estudi d’impacte econòmic per reduir «substancialment» les tarifes d’electricitat amb menor potència i els paquets bàsics de telefonia.

El text posa de relleu que els «substanciosos beneficis» que obtenen FEDA i Andorra Telecom es destinen de forma íntegra a finançar «els dèficits generats» pel Govern com un dels motius pels quals encomanen aquest estudi. A més, el document assegura que les tarifes de les parapúbliques «són uns impostos encoberts als ciutadans que penalitzen de forma substancial a les persones amb menor nivell d’ingressos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT