PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes revalida el títol de campió d’Espanya

El tàndem de Suzuki controla la cursa de la Nucía i acaba líder dels N5

Per El Periòdic

El tàndem Vinyes-Mercader durant la competició a la Nucía.
El tàndem Vinyes-Mercader durant la competició a la Nucía. | FOTOESPORT

El pilot andorrà Joan Vinyes es va proclamar campió de la categoria N5 en la seva  participació en el 25è Ral·li La Nucia-Mediterrani Trofeu Costa Blanca, penúltima prova del calendari del Campionat d’Espanya de Ral·lis d’asfalt (CERA) de la temporada. Després d’una fase inicial amb dubtes quant a la possibilitat d’estar entre els millors, el tàndem Vinyes-Mercader (Suzuki Swift R+) va protagonitzar un excel·lent final de ral·li que el va portar fins al triomf de la seva categoria i al 4t lloc de la classificació absoluta. Aquest triomf, el 5è del curs, va ser decisiu per revalidar el títol de campió d’Espanya assolit en la passada edició del certamen. Així doncs, aniran a l’última cita del calendari del CERA 2019 amb els deures fets. 

Durant la jornada inicial es va disputar la primera especial (2 voltes a un traçat marcat en el circuit de karting Finestrat). Vinyes-Mercader van aconseguir una meritòria 6a posició absoluta, liderant la classificació dels N5. No hi ha dubte que el ral·li començava de manera esperançadora. La continuació no va resultar tan positiva. Des del primer pas per Relleu-Penàguila, es va poder comprovar que el ritme del Suzuki Swift número 5, no era el millor. Malgrat tot Vinyes-Mercader, no van perdre de vista als seus predecessors, van acabar aquest primer bucle d’especials en la 2a posició de la N5, a 20 segons dels seus companys Pardo-Pérez, i en la 7a plaça de la classificació absoluta. En el segon bucle de la jornada Van lluitar per mantenir-se entre els millors i van aconseguir el seu objectiu fins i tot millorant algun lloc.

El pilot va arribar al reagrupament de meitat de ral·li com a líder de la categoria N5, amb 21 segons d’avantatge respecte al seu rival directe. La recta final del ral·li va ser més tranquil·la per al tàndem, que es va mantenir al capdavant de l’N5 i va ampliar l’avantatge fins als dos minuts.

L’últim capítol del CERA serà el 22 i 23 de novembre amb el 9è Ral·li de la Comunitat de Madrid. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT