PUBLICITAT

Andorra la Vella

La federació organitza una jornada tècnica per avaluar els corredors

La intenció és fer proves cada tres mesos per millorar el rendiment dels atletes

Per El Periòdic

Els atletes en una de les proves.
Els atletes en una de les proves. | Carles Alonso

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va organitzar, per primera vegada, una jornada tècnica d’entrenament en forma de presa de temps amb un clar objectiu: comprovar el nivell tècnic de tots els corredors nacionals, tant de l’equip sènior com de l’equip més jove. També hi van participar els corredors juvenils amb l’objectiu que compartissin un entrenament d’aquest nivell amb els adults i que els entrenadors poguessin valorar a tots els corredors amb els mateixos paràmetres.

El test de temps es va dividir en dues proves dirigides a mesurar diferents paràmetres com són les pulsacions màximes, els ritmes aeròbics i anaeròbics, entre d’altres. La primera part es va realitzar a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella per tal de córrer en una superfície plana i en la segona part de l’entrenament, els corredors van haver de donar el seu màxim en diferents sèries d’esprint al Port de la Comella, superant desnivells de 300 metres positius i un pendent d’un 17% aproximadament.

Al finalitzar la jornada, el seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, va destacar que la idea d’aquest test de pretemporada 2020 era conèixer les condicions físiques actuals de l’equip nacional i tenir informació precisa i tècnica de cadascun d’ells. Aquestes dades recollides seran molt útils per a tot l’staff tècnic de cara a la temporada vinent per saber quins tipus d’atletes tenen i en quin nivell de rendiment màxim es troben. D’altra banda, per als corredors són molt útils per tal de saber en quin moment es troben i com planificar la temporada d’hivern.

La intenció de futur de la FAM és la d’establir aquesta presa de temps com una rutina més dins el calendari i programar-les cada tres mesos per tal de millorar el rendiment físic dels corredors i detectar possibles millores en els entrenaments. La temporada 2020 tindrà un objectiu principal: preparar els Campionats Mundials 2020 que tindran lloc a la població catalana de Barruera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT