PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAE busca consolidar Esteve en la Copa del Món i Vila, en la d’Europa

L’ens presenta la secció d’esquí de fons i els reptes que hauran d’afrontar els esportistes aquest curs

Per El Periòdic

L’equip de la secció d’esquí de fons abans de la roda de premsa de presentació de la temporada.
L’equip de la secció d’esquí de fons abans de la roda de premsa de presentació de la temporada. | MARICEL BLANCH

Amb el curs a punt de començar, ja fa dies que la Federació Andorrana d’Esquí està presentant els diferents equips. Ahir va ser el torn de la secció d’esquí de fons, i l’acte va tenir lloc a la seu d’Andbank, patrocinador principal d’aquesta disciplina. Durant la presentació es va plantejar la nova temporada que tenen per davant els esportistes de la FAE, Irineu Esteve i Carola Vila i en la qual es pretén consolidar Esteve en la Copa del Món i Vila en la Copa d’Europa. Així mateix, van indicar que hi ha la intenció d’introduir la jove esportista en alguna prova de la Copa del Món.

A la presentació també van assistir els tècnics Joan Erola i Laura Orgué. Erola va explicar el treball que s’ha realitzat aquesta pretemporada ha estat similar a la de l’any anterior, amb estades a l’estiu a casa i fora, a Noruega i a Castellar de n’Hug. A partir de setembre, van tenir quatre concentracions amb neu, mentre que avui viatgen a Livigno per continuar treballant. Les primeres curses FIS seran a Noruega, a Gaala, com l’any passat, en el que serà la prèvia a la Copa del Món de Lillehammer. L’objectiu per a Irineu és «consolidar-se amb el nivell que va tenir l’any passat en la Copa del Món». «Si manté les posicions, serà una bona temporada, tot i que aspirem a poder millorar-ho». 

La prova de Lillehammer seran 15 quilòmetres en clàssic més 15 en persecució. Després vindrà la Copa del Món de Davos, i preparar el Tour d’Ski. A partir d’aquí, «analitzarem els dos primers mesos de cursos, i veurem una mica la continuïtat en la Copa del Món, tot i que entenem que sí que continuarem». «Aquest any no hi ha ni Mundials absoluts ni Jocs, així que d’objectius, a més de la Copa del Món, hi ha dos Tours d’Ski. Són sis dies de carreres seguides i a Irineu li va bé». 

Pel que fa a Carola Vila, disputarà el circuit de la Copa d’Europa, i en funció de com vagi, es podrà fer alguna introducció en la Copa del Món, segons van concretar els entrenadors. Orgué va apuntar que enguany l’esquiadora afronta un nou repte: «És el primer any en sub-23, dels tres anys de categoria, però penso que Carola es pot defensar i posicionar correctament». La Copa d’Europa són sis proves, la intenció és participar amb l’opció de córrer en alguna Copa del Món «si es veu convenient». Tot i això, l’objectiu principal seran els Mundials sub-23 a Alemanya. 

Respecte al repte que planteja el nou curs, Esteve va expressar que «voldria trobar-me bé en clàssic, com l’any passat, perquè no m’acabo de trobar del tot». Per la seva part, Vila va indicar que «canviem de categoria i tenim més dubtes d’on ens trobarem, però hem fet una bona preparació». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT