PUBLICITAT

Andorra la Vella

El comú negocia amb el Govern mantenir la plaça a l’espai The Cloud

Marsol pretén que no es torni a construir en els terrenys d’Andorra Telecom per tenir una plaça d’ús «parroquial»

Per Adrià Esteban

Ciutadans passejant per la plaça on inicialment estava previst construir-hi l’edifici The Cloud, al centre d’Andorra la Vella.
Ciutadans passejant per la plaça on inicialment estava previst construir-hi l’edifici The Cloud, al centre d’Andorra la Vella. | MARICEL BLANCH

El fantasmagòric projecte de l’edifici The Cloud ha estat una de les infraestructures nacionals que més polèmica ha generat en els darrers anys i tot fa indicar que en el futur, almenys en el curt termini, aquest espai situat al centre de la capital seguirà sense tenir pau institucional.  La «solució híbrida» per la qual s’ha decantat el Govern, de tornar a construir les oficines d’Andorra Telecom i de mantenir un espai obert d’ús públic, no acaba de convèncer a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Per aquest motiu, la corporació, que no vol donar el braç a tòrcer, està negociant amb l’Executiu que la plaça que hi ha actualment al centre de l’avinguda Meritxell quedi com està i no s’hi construeixi cap nou edifici malgrat que els terrenys pertànyen a la parapública.

«Nosaltres volem que hi hagi una solució definitiva i això passa per disposar d’aquest espai per a la parròquia d’Andorra la Vella. Estem negociant amb el Govern què hi podem fer que ens acontenti a tots», va afirmar Marsol. Tot i no concretar els terminis amb els quals s’està treballant la negociació, la cònsol es va mostrar esperançada en arribar «ben aviat» a un acord. 

En aquest sentit, Marsol va considerar que la construcció de les oficines d’Andorra Telecom en aquell espai suposaria un «greuge» per a la parròquia. «Si no fem un edifici molt singular que sigui un punt d’atracció, que sembla que no estem en aquesta línia, el que hem de donar allà és un espai que aporti qualitat de vida i també que pugui aportar un atractiu», va reflexionar la cap de la corporació. Així doncs, Marsol va reindicar l’espai atès que és «un punt molt important de la parròquia per la unió de les tres zones comercials i fins i tots dels tres grans eixos de màxima concentració demogràfica com és Riberaygua i Travessera». 

En relació a la provisional solució de convivència d’espais entre el comú i la parapública, la cònsol va valorar positivament que respecte a la part parroquial «hem aconseguit fer un espai obert que està donant molta vida en aquella zona». Cal recordar que el comú, amb la voluntat d’embellir la zona, va decidir crear un jardí vertical la façana de la plaça, en la qual el Govern hi va col·locar les lletres de grans dimensions per crear la paraula ‘Andorra’, la làmina d’aigua i un petit pont. A més, la corporació també va apostar perquè els carrers adjacents a la plaça són d’accés exclusivament peatonal. 

Marsol descarta «peatonalitzar» la part alta de Meritxell per «problemes geogràfics»

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va descartar que entre els plans de la corporació, si surt reelegida en les properes eleccions, hi figuri la idea de convertir la part alta de l’avinguda Meritxell en un tram restringit a l’accés rodat i reservat per als vianants –com ja succeeix a la resta del carrer– degut als «problemes geogràfics». «Difícilment podrem assumir la peatonalització perquè a la part alta no tenim cap vial que pugui donar sortida, sobretot a la zona de Sant Ermengol. Allà dalt tenim un col·legi, molts edificis, molts pisos i tots han de sortir obligatòriament per l’avinguda Meritxell», va reflexionar Marsol. Per aquest motiu, la cònsol va considerar que aquest canvi de la calçada a la part baixa de l’avinguda sí ha pogut efectuar-se ja que «tenim opcions de carretera» com el carrer Bonaventura Riberaygua, l’avinguda Tarragona o el carrer doctor Mitjavila.

De fet, la única possibilitat que va dibuixar Marsol per convertir la part alta de Meritxell en una zona peatonal és connectar el vial que ha d’anar del col·legi de Sant Ermengol amb el carrer dels Pardals (Escaldes-Engordany), quelcom que la cònsol va considerar com «una de les prioritats que també haurem de marcar». Respecte a la part baixa de l’avinguda Meritxell, Marsol va fer una valoració «molt positiva». «Ha funcionat perfectament. Ja no només com a atractiu pel comerç sinó com a espai socialitzador. Ara els ciutadans van a passejar i viuen al carrer, mentre que abans la gent passava només per anar a comprar o per anar a treballar. S’ha convertit en una zona important i anem amb la idea de pacificar la ciutat», va cloure. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT