PUBLICITAT

L'aposta clara pel futur

  • Un nou Open Internacional i el Campionat d'Andorra posen al descobert la bona salut de la FAEG
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El grup d'andorranes que van participar tant al Nacional com a l'Open Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Palau de Gel de Canillo va viure el passat cap de setmana la festa del patinatge amb la disputa d'una nova edició de l'Open Internacional i del Campionat d'Andorra, organitzat per la Federació Andorrana d'Esports de Gel (FAEG). La cita de cada any va presentar davant del públic competidors del país, però també de França i Espanya. A més, va destacar la participació masculina, que va tenir competidors en debutants, alevins, infantils, novice, júnior i sénior: 16 patinadors. El ben cert és que aquest esport manté un bon esperit al Principat, i tot es fruit d'un treball en equip que de mica en mica va donant resultats. Si bé el nivell ha d'anar en augment, cal destacar la il·lusió amb què es treballa, el que no significa necessàriament que doni grans resultats, però sí una bona unió entre l'educació i el creixement personal amb l'esport.

Els exercicis puntuables es van realitzar dissabte i diumenge en sessions maratonianes. En categoria femenina, en novice les espanyoles van copa el podi amb la primera (Victoria Rodríguez) i la tercera posició (María Martínez), mentre que tercera va ser la francesa Manel Ben-Kalhed. En júnior ISU, les espanyoles Celia Robledo, Marta García i Estefanía Álvarez van ser les tres millors, mentre que en júnior 2 l'andorrana Cristina Areny va aconseguir ser tercera per darrere de la francesa Yael Flamand, primera, i la cerdana Núria Cuní. Pel que fa a les categories inferiors, en infantils el millor exercici va ser el de la barcelonina Júlia Ribas, tot i que l'andorrana Cristina Martínez De Haro va ser segona. Altra patinadora de l'Andorra Club Gel, Tània Margarido, va acabar 7a en una classificació amb 10 competidores. Així mateix, en la categoria mínima el triomf va ser per Ona Masip, de la Vall d'Aran, seguida d'Helena Nova (Puigcerdà) i Claudia Lago (Leganés). Pel que fa la categoria aleví, amb 11 participants, l'andorrana Maria Palmitjavila va ser tercera i Alexandra Segura cinquena, mentre que la campiona va ser l'aragonesa Arlette López. Cristina Bo i Rita Pereira, les dues també de l'Andorra Club Gel, van acabar 10ª i 11ª, respectivament. Per últim, en debutants el triomf va ser per Marta Rodríguez, del FC Barcelona.

Pel que fa al Nacional, en juvenils el podi va ser per Mireia Mandicó, primera classificada, seguida de Lara Areny i Andrea Camp. Pel que fa a la categoria de debutants, aquí Barnstead Shailin es va penjar l'or.

En nois, Felipe Montoya (Txuri-Berri), Dimitri Chritodoulides (Barcelona) i Quentin Lourenco (Villenave d'Ornon van ser els tres primers séniors, mentre que en júniors va vèncer Víctor Bustamante (Igloo). En novice, el campió va ser Héctor Alonso (Igloo); en infantils Tomàs Guarino (Barcelona); en alevins Andrés García (Ciudad de Jaca); i en debutants Adam Siao (Villenave d'Ornon).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT