PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les obres de reforç de la Portalada estan enllestides després de 15 dies

Els tècnics decideixen rebaixar el nivell tres d’alarma i tornar al dos

Per Laura Cugat Ruiz

Tècnics efectuant els treballs a la zona més perillosa de la Portalada.
Tècnics efectuant els treballs a la zona més perillosa de la Portalada. | Maricel Blanch

Tal com va pronosticar el ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest dimecres, ahir es va anunciar que les mesures de seguretat a la zona de la Portalada ja estan acabades. Després de 15 dies de treballs, la comissió que fa el seguiment, integrada pels ministres d’Ordenament Territorial i Justícia i Interior, tècnics dels dos departaments i geòlegs externs, ha decidit deixar enrere el nivell tres d’alerta i tornar al dos. 

El Govern va recordar ahir a través d’un comunicat les mesures que s’han aplicat: s’ha col·locat una malla electrosoldada al mur de taulons ja existent, s’han enretirat els rocs de la cubeta i de la part interior del mur i s’ha construït una escullera de rocs i formigó. En aquests moments també  s’està procedint a bombar l’aigua que s’acumula dins la cubeta. 

Nivell dos d’alerta

El nivell dos d’alerta inclou la presència permanent d’efectius dels Bombers de set del matí a nou del vespre i rondes de prevenció per part del servei de circulació de Sant Julià durant les nits, tot i que els tècnics segueixen vigilant la zona de manera constant. 

En el comunicat s’informa que queda autoritzat l’estacionament a l’aparcament exterior del centre comercial, tot i que la comissió ha decidit mantenir la circulació de vehicles en sentit nord pel carril central per si s’han de fer altres intervencions. 

Perillositat pel temps

A tall de recordatori, els dispositius de seguretat es van posar sobre la taula arran de l’episodi de fortes ratxes de vent i intenses pluges procedents de la llevantada que va provocar una esllavissada a l’avinguda Fiter i Rossell, diversos talls de carretera per rocs i branques, infraestructures malmeses, com ara teulades, i un augment de la perillositat a la Portalada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT