PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAA avisa del perill de no construir sis carrils

La pista podria no estar homologada

Per Miquel López-Egea

L'Estadi Comunal.
L'Estadi Comunal. | MARICEL BLANCH

Després que el Comú d’Andorra la Vella anunciés dimecres que el nou Estadi Comunal Joan Samarra Vila tindrà una capacitat màxima de 6.500 persones, un camp de futbol fins a mides reglamentàries –és a dir, distàncies a l’interior de les línies de 105 per 68 metres–, i que la pista d’atletisme disposarà com a mínim de sis carrers rectes de 110 metres de longitud i almenys quatre als revolts del circuit, la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) va recordar que els mínims reglamentaris de la IAAF, la federació internacional, segons el seu entendre, són sis carrils.

En aquest context, Bernat Vilella, president de l’entitat, va comentar que «la federació està molt contenta» però que el concurs presentat pel comú s’haurà d’acabar de polir perquè apareguin sis carrils per a l’atletisme. En aquesta línia, va assegurar que «les corbes han de ser també de sis carrils» perquè si no, no es podran acollir competicions oficials, i, per tant, va confiar en el fet que «quan es facin les obres, acabin de limitar-ho». «Estem molt contents de la remodelació perquè el comú ha tingut en compte l’atletisme i tenia opcions per no fer-ho», reiterava i recordava «per ara, és un concurs d’idees».

En aquesta línia, cal recordar que l’entitat forma part del jurat del concurs, juntament amb la Federació Andorrana de Futbol . Aquestes instal·lacions són imprescindibles per als Jocs dels Petits Estats d’Andorra de 2021 i, per tant, tot apunta que la pista estarà disponible. Malgrat això, «en el cas de no aconseguir els sis carrils, no tindríem una pista homologada i, per tant no podríem competir», avisava Vilella i reiterava que «els requisits ja estaven establerts amb el Comú». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT