PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les fortes nevades no avançaran l’inici de la temporada d’esquí

Ordino-Arcalís espera obrir el 16 de novembre

Per El Periòdic

Un esquiador a Ordino-Arcalís
Un esquiador a Ordino-Arcalís

Les previsions que auguren l’arribada de fortes nevades al Pirineu no són suficients per avançar l’obertura de la temporada d’esquí, segons els responsables de Grandvalira, Ordino-Arcalís i PalArinsal. El Servei Meteorològic Nacional preveu l’arribada, demà al vespre, d’una gran pertorbació atlàntica que deixarà neu per sota dels 1.000 metres d’alçada.

Durant els següents quatre dies poden caure entre 50 i 100 centímetres en cotes mitjanes i altes, gruix suficient per repensar les dates d’obertura de la temporada d’esquí 2019-2020. Tant Grandvalira com Vallnord preveuen començar-la el 30 de novembre, mentre que Ordino-Arcalís ho farà gairebé quinze dies abans, el 16.

Preguntats sobre la possibilitat d’obrir la setmana vinent coincidint amb l’arribada de les fortes nevades, els responsables de les estacions d’esquí van al·legar motius de seguretat i van remarcar que tota la documentació del personal contractat ja està preparada amb les dates d’obertura que s’havien fixat. Tot i això, els equips de terreny ja treballen intensament per garantir unes condicions de neu que compleixin amb els estàndards de qualitat pertinents per a la pràctica de l’esquí i el surf de neu.

L’any passat la primera gran nevada va arribar a finals d’octubre. Les que s’esperen no seran efímeres, sinó que la massa d’aire fred arriba al Principat per quedar-se i mantindrà la neu intacta. La temporada anterior les estacions d’esquí van obrir en dates similars a les anunciades enguany

PUBLICITAT
PUBLICITAT