PUBLICITAT

Andorra la Vella

«Normalitat absoluta» el primer dia de votacions al consolat

Els residents que hagin sol·licitat el vot tenen fins a demà per acudir a les urnes

Per El Periòdic

Un moment de la votació, ahir
Un moment de la votació, ahir | Maricel Blanch

El primer dia de votacions a les Corts Generals va transcórrer amb «absoluta normalitat» en el consolat espanyol, en paraules del cònsol, Antonio Prats. Malgrat «l’afluència constant» de gent, Prats va creure que «encara és aviat» per fer valoracions, si bé va pronosticar que aquesta vegada hi haurà més vots que al mes d’abril. «Com tenim una repetició d’eleccions, la gent que va demanar el vot a l’abril no l’ha hagut de tornar a sol·licitar i, per tant, no podem tenir menys electors que aleshores.

De fet, hem tingut increment de més de 800 sol·licituds», va detallar el cònsol. En total, 4.911 persones de les 23.176 registrades, van demanar participar en els comicis d’aquest diumenge, gairebé quatre punts perceptuals més que en els anteriors. En aquell moment, constaven al consolat 23.429 persones registrades, de les quals 4.091 (un 17,65%) van demanar el vot.

Finalment, però, només van acudir a les urnes 3.306 electors (un 80,81%). Demà, últim dia per votar, es recomptaran totes les paperetes, es distribuiran per províncies i s’empaquetaran per enviar-les al Ministeri d’Afers Exteriors situat a Madrid. Així doncs, la capital espanyola és qui centralitza tots els vots rebuts per part de tots els consolats d’Espanya d’arreu del món per, finalment, enviarlos a cada delegació provincial. El recompte, tal com marca la llei electoral, es farà dimarts, dos dies després que hagin finalitzat les eleccions i ja ens coneguin els resultats d’Espanya.

L'enquesta prohibida

EL PERIÒDIC actualitza cada dia els resultats de l’enquesta prohibida amb les dades facilitades pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP).

Al tancament d’aquesta edició, els socialistes guanyarien les eleccions, però retrocedirien en escons, dels 123 actuals a 116-121. Respecte a l’enquesta de dimarts, Sánchez va recuperar dues dècimes en estimació de vot (26,8), però el 27% de qui el van votar a l’abril es declaren ara indecisos.

El PP de Pablo Casado manté el 19% dels sufragis o els 80-85 diputats del sondeig anterior. Els populars perden a un de cada cinc electors a favor de Vox, que podrien aconseguir 55 escons, però ho compensen amb el suport d’una cinquena part dels votants de Ciutadans

PUBLICITAT
PUBLICITAT